Demirtaş'tan Bahçeli'ye: Sanki Kendisi Che

Demirtaş'tan Bahçeli'ye: Sanki Kendisi Che

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekillerine ve partililere seslendi. Demirtaş, Devlet Bahçeli'nin HDP'ye yönelik "Bu odakların Çipras olmaya değil de çıbanbaşı olmamaya gayret etmeleri hiç olmazsa kendileri adına hayırlı bir gelişme olarak

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekillerine ve partililere seslendi. Demirtaş, Devlet Bahçeli'nin HDP'ye yönelik "Bu odakların Çipras olmaya değil de çıbanbaşı olmamaya gayret etmeleri hiç olmazsa kendileri adına hayırlı bir gelişme olarak teyit edilecektir" sözlerine tepki gösterdi.

"SANIRSINIZ KENDİSİ CHE"

"Biz kimseye benzemeyiz" diyen Demirtaş "Milliyetçi bi lider de çıkmış benim için, 'Çipras kim, o kim' diyor. Biz bu toprakların asıl damarlarıyız. Sen kendine bi bak bakalım, sen kime benziyorsun? Sanırsınız kendisi Che" dedi.

"BAŞKAN OLAMAYACAKSIN!"

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben 'Başkan olamayacaksın. (...) Başkan olunca ne yapacaksın, zaten tek başına yönetiyorsun. Demek başka bir şey var. Hilafet demek istiyor da diyemiyor" şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Kılıçdaroğlu'na da oldukça sert mesajlar vererek "Dedikodu ile siyaset yapılmaz. Kılıçdaroğlu gelin konuşalım yerel seçimlerde kim sağcılarla anlaşma yaptı? konuşalım. Öyle gizli saklıda değil... MHP ile anlaşma yaptınız. Bunu alenen yapmış bir parti şimdi bizi AKP ile anlaşma yapmakla suçluyor" ifadelerine yer verdi.

Demirtaş'ın konuşmasından satır başları;

"Açılışta da Grup Başkanvekilimizin ifade ettiği gibi Birleşik Metal İş Sendikası'nın grev kararı hukuka aykırı şekilde yasaklanan işçi arkadaşlarımız aramızda. Bu dayanışma emekçi, işçi, yoksul, köylü, çiftçi arasındaki dayanışma Türkiye'nin bütün ezilenleri için partimiz için çok elzemdir. İşçi emekçi kardeşlerime tekrar hoşgeldiniz demek istiyorum.

"SENDİKAYI KUTLUYORUM"

29 Ocak'ta 10 şehirde 22 fabrikada Birleşik Metal İş grev kararı aldı. Kolay kolay grev kararı alınamayan, direniş konusunda son derece ısrarlı bir tutumla bu noktaya geldikleri için sendikayı ve üye işçileri kutlamak istiyorum. Bu iktidarın emekçiye nasıl bir baskı, zulüm ve engellemeyle yaklaştıklarını iyi biliyoruz.

"GREV KARARI ERTELENDİ"

İşçilerin örgütlü güçlerini kullanarak bu kararı almaları son derece önemliydi. Karar yasaklanmamış olsa, 19 Şubat'a kadar 15 bin metal işçisi greve girmiş olacaktı. Şimdi arkadaşlarımızın grev kararı kanun dışı bir şekilde anayasaya, yasalara aykırı bir şekilde 60 gün ertelendi. Aslında 60 gün ertelemek demek grevin yasaklanması demek. 60 gün sonra yeniden grev yapmanın politik ve sosyolojik koşulları ortadan kalkmış olabilir. Tekrar bir 60 gün erteleyebilirler. Böyle böyle seçimleri atlatabilme düşüncesi içindedirler.

"ÖĞRENCİLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR"

Yaptıkları değişikliklerle okulu zamanında bitiremeyen öğrenciler binlerce liralık harçlarla karşı karşıya kaldılar. Şimdi binlerce öğrenci nasıl bu harçları ödeyeceklerini kara kara düşünüyorlar? 866 TL veriyorsun, babasına annesine, çocuğundan yıllık 1000 TL harç istiyorsun, bitiremeyince 5 bin TL'ye kadar cezalı harç ödesin diyorsun. Annesi babası grev yapınca yasaklıyorsun. Öğrenci sokakta protesto edince gazlıyorsun, copluyorsun.

"İLKOKUL ÇOCUĞU GİBİ"

Bununla yetinseler iyi, şükrederiz belki. Doymuyorlar ki. Şimdi başkan olacağım diyor. İlkokul birinci sınıftakiler gibi. Olamayacaksın. Asla kabul etmeyeceğiz. Senin rüyalarında, hülyalarında kalacak. Asla olamayacaksın. Bütün ülke onun ama yetmiyor. Başkan olacağım diyor. İlla başkanlığı kabul ettirecek çünkü bırakın ülkede 2 adamı 1,5 adamı bile kabul etmiyor. İlla tek adam olacak ve bunu şimdi seçim propagandasına dönüştürecek. Ne değişecek anlatamıyor. Ne yapmak istedin de birileri sana engel oldu. Bütün devletin olanakları senin emrinde, parlamento senin emrinde. Neyi yapmak istedin de yapamadın. Allah aşkına soruyorum. Neredeyse bütün rektörler sana bağlı. Savcılar hakimler sana bağlı. Medyanın büyük kısmı sana bağlı. Parayla manşet attırıyorsun.

"SEN HALİFESİN DİYE GAZI VERMİŞLER"

Halifelik meselesine inanmış gerçekten. Birileri onu inandırmış, sen halifesin diye gazı vermişler o da yürümek istiyor. Halifelik demek istiyor da diyemiyor. Bunun karşılığı da yok yani. Anayasada başkanlık sistemini yaz desen yazamazlar."