Demirtaş: Keşke Ölmeselerdi

Demirtaş: Keşke Ölmeselerdi

Suruç intihar saldırısı ardından Ceylanpınar'da öldürülen iki polisin cenazesinde konuşma yapan Demirtaş, " Keşke hiçbiri ölmeseydi, biz bunun için hayatlarımızdan vazgeçmeye hazırız" dedi

Suruç'taki intihar saldırısında hayatını kaybeden Ferdane ve Nartan Kılıç isimli iki polis için Bursa'da düzenlenen cenaze törenine katıldı. Demirtaş, bu sabah Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde PKK’nın ‘misilleme olarak’ öldürdüğünü belirttiği iki polis ve Adıyaman’da şehit edilen askerin ailelerin acılarını paylaştığını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesine ilişkin şunları söyledi; "Ceylanpınar'da katledilen polisler, ezilen halkın, emekçilerin çocuklarıdır. Ben onlara da Allah'tan rahmet diliyorum, ailesinin acılarını paylaşıyorum."

KEŞKE ÖLMESELERDİ

“Gençlerin bedeni üzerinden siyasi rant devşirdiğimizi söyleyenler, içimizde bulunduğumuz durumun siyasi rant kavramını ağza almayacak kadar vahim olduğunu görmeli.  Keşke 32 genç, asker, polis yaşamını yitirmemiş olsaydı. Biz bunun için hayatlarımızdan vazgeçmeye hazırız.