Davutoğlu'ndan ABD ve Rusya'ya 'Sınır' Yanıtı

Davutoğlu'ndan ABD ve Rusya'ya 'Sınır' Yanıtı

Obama ve Putin Türkiye - Suriye sınırının kapatılmasıyla ilgili görüşme yapması sonrası Davutoğlu'ndan açıklama geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Strasbourg ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Başbakan, ABD - Rusya arasında yapılan görüşmede, Türkiye-Suriye sınırından terörist ve silah sızma durumuna karşılık sınır hattının kapatılmasının gündeme gelmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

"KIYMETİ YOK"

Türkiye'nin gıyabında herhangi iki devletin yaptığı görüşmenin kendileri için kıymeti olmadığını, sınırlarına dair nihai sözü Türkiye'nin söyleyeceğini ifade ederek karşılık verdi.

Davutoğlu, şunları söyledi:

"NİHAİ SÖZÜ TÜRKİYE SÖYLER"

"Türkiye'nin gıyabında herhangi iki devlet başkanının görüşmesinin bizim için kıymeti yoktur. Kendi aralarında her şeyi konuşabilirler ama Türkiye hakkında son sözü Türkiye söyler. Basın intikal eden bilgi ama arka planda ne vardır, bunların hepsi değerlendirilmeye ihtiyaç duyulan konular. Türkiye sınırları mültecilere insani bakımdan açık olmuştur. Türkiye'nin mültecileri ağırlasmı göz önüne alındığında dünyanın sadece teşekkür borcu vardır. Hesap verme hakkı yoktur."

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama, bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, Suriye'yi konuşan ikili Türkiye-Suriye sınırına dair de bir konuşma gerçekleştirmişti.

Kremlin'in resmi internet sayfasından yapılan açıklamaya göre Putin'in, "terör örgütlerine terörist ve silahların sızdığı" Türkiye ile Suriye sınırının kapatılması gerektiğini ifade ettiği belirtilmişti.