Davutoğlu: İsrail Uçaklarının Yakıtı Türkiye'den Gidiyor

Davutoğlu: İsrail Uçaklarının Yakıtı Türkiye'den Gidiyor

T24’ten Murat Sabuncu’ya konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “İsrail uçaklarının yakıtı ve yerleşimcilerin yaptığı binaların malzemesi Türkiye’den gidiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi ile 6’lı Masa’daki liderlerden gizlice protokol imzalamasını da eleştiren Davutoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun bizden habersiz olarak milliyetçiliğin en dışlayıcı ve otoriter temsilcileri ile gizli bir protokol imzalaması benim için bu tarihi toplumsal barış çabasının liderler düzeyinde dahi yeterince içselleştirilmediğini ortaya koyan büyük bir düş kırıklığı oluşturdu” ifadelerini kullandı.

İktidarın İsrail’in Filistin’e saldırılarına kayıtsız kaldığını dile getiren Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

“Bu kayıtsızlığı başka bir iktidar göstermiş olsaydı yeri göğü inletecekleri hususlarda sessiz kalmayı tercih ettiler. Yani 2,5 ay oldu hala Türkiye ile İsrail arasındaki ticari ilişki devam ediyor ve bu ilişkilerin önemli kısmı da yakıt, demir çelik ve gıda gibi stratejik lojistik malzeme. İsrail uçaklarının yakıtı ve yerleşimcilerin yaptığı binaların malzemesi Türkiye’den gidiyor. Gıda, askeri kıyafetler şimdi bütün bunlar Türkiye’den gidiyor. Bu göz göre göre devam ediyor ve İsrail’e yönelik tek bir müeyyide uygulanmıyor. Sadece hamaset yapılıyor. Şimdi buna da muhafazakâr kesimin aydınları, kanaat önderleri sessiz kalıyor.” (T24)