Davutoğlu Gizlice İran'a Gitti İddiası

Davutoğlu Gizlice İran'a Gitti İddiası

Darbe girişimi sonrası Türkiye’nin Rusya ve İran’a yakınlaşması, basına yansısa ve dikkatleri kendine çekse de Tahran’da yayınlanan Sobhe Now Gazetesi, kendi kaynaklarına göre darbe öncesi Davutoğlu’nun İran’a gizli ziyarette bulunduğunu açıkladı.

Gazetenin verdiği habere göre; Ahmet Davutoğlu, darbe girişiminden birkaç gün önce Tahran ziyaretinde bulunup, İran yetkilileri ile görüşmüştür. Yapılan görüşmede; iki ülkenin ilişkileri ve Suriye krizi konusu gündeme gelmiştir.
Davutoğlu’nun bu ziyareti medyadan saklanılmıştır.

Londra’da yayınlanan Arabistan kaynaklı el-Hayat Gazetesi, ismini açıklamayan bilgi kaynaklarına dayandırdığı haberde, Erdoğan’ın önümüzdeki haftalarda İran’a bir ziyaret gerçekleştirebileceğini söyledi.

El- Hayat kaynaklarına dayandırdığı haberde; Muhammed Cevat Zarif’in Erdoğan ile olan görüşmesinde; Tahran-Ankara ve Moskova yetkililerinin bir arya gelerek üç taraflı görüşme gerçekleştirerek Suriye Krizini konuşmalarını önerisini sunmuştur.

El-Hayat, kaynağın verdiği bilgilere göre; Tahran, Ankara’yı kendinin Moskova ve birkaç ülke olan koalisyonuna dahil etmek amacındadır ve Suriye Krizinin çözülmesi ve çeşitli yönlerini araştırmak için ortak bir komitenin kurulmasının peşindedir.

Kaynaklar, Önümüzdeki haftalarda Erdoğan’ın Tahran ziyaretinde bulunmasının çok yüksek olduğunu söylüyor.