Davutoğlu: Faturayı Halk Keser

Davutoğlu: Faturayı Halk Keser

CHP lideri Kılıçdaroğlu Musul ile ilgili bilgilendirmeye gelen Dışişleri Bakanı'na "Hükümet siyasi fatura ödemeli" dedi. Davutoğlu'nun yanıtı "Faturayı halk keser" oldu.

IŞİD'ın Musul'daki Türk Başkonsolosluğu çalışanları ve Türk tır şoförlerini rehin almasının ardından Türk Dışişleri Bakanı Davutoğlu, muhalefet partileriyle görüşüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelen Davutoğlu, görüşmeden açıklama yapmadan ayrıldı.

ÖZETLE

IŞİD Türk diplomatları rehin aldı
Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi

 

Görüşmenin ardından CHP adına açıklama Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'ndan geldi. Loğoğlu, Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'nin dış politikasını eleştirdiğini belirtti:

"Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin Ortadoğu politikasının baştan sona yanlış olduğunu, Türkiye’nin çok ciddi sıkıntı ve tehlikelerle karşı karşıya kaldığını belirtti. Bu durumun siyasi faturasının mutlaka olması gerektiğini Sayın Davutoğlu’na iletti. İster Suriye, ister Irak, ister bölge bağlamında, hatta onların ötesinde Türkiye’nin giderek yalnızlaşan, giderek kıskaç haline gelmiş politikaların ışığında yalnızlaştığını, bunu hep dile getirdiğimizi, ülkenin geleceği huzur ve güvenliği için CHP’nin uyarılarının dikkate alınmadığını, AKP’nin mutlaka bir siyasi fatura ödemesi gerektiğini Davutoğlu’na iletti." 

Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre, Davutoğlu “siyasi fatura ödenmeli” sözlerinin ardından "Sayın genel başkan doğru. Ama faturayı halk keser" değerlendirmesini yaptı. 

Loğoğlu gazetecilerin, "Siyasi faturadan neyi kastediyorsunuz, Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na istifa etmelisiniz dedi mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Gayet açık, siyasi fatura dedik, daha açık bir şeyi yok. Hükümetin de bu konuda gelişmeleri öncelikle TBMM ile paylaşması lazım. Ya Başbakan Erdoğan ya da onun altında Davutoğlu'nun Meclis'e bilgi vermesi gerekiyor."

Loğoğlu basın toplantısında "Davutoğlu istifa etmeli" diyerek kendi görüşünü de paylaştı. 

Al Jazeera'ye konuşan CHP kaynakları, Davutoğlu'nun kaçırılan tır şoförlerinin durumuyla ilgili de ayrıntılı bilgi vermediğini söyledi.

'Davutoğlu açıklama yapacak'

Loğoğlu, Ahmet Davutoğlu'nun Türk vatandaşlarının kurtarılması için yapılan temaslarla ilgili bilgi verdiğini anlattı:

"Daha başka yöntemlere başvurmaya gerek kalmaksızın ellerindeki imkanları kullanıyorlar. Davutoğlu diplomatların ve şoförlerin kurtarılmaları için temaslarını sürdüreceklerini belirtti. Hükümetten talebimiz, beklentimiz, ümidimiz gereken bütün girişimleri yaparak bu vatandaşlarımızın en erken noktada serbest bırakılmalarının sağlanması."

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Davutoğlu'nun tüm siyasi partilerle görüştükten sonra açıklama yapacağını, bu karara saygı duyduklarını söyledi.

Kaynak: Al Jazeera