Darbecileri Savunmak ABD'ye Hizmettir

Darbecileri Savunmak ABD'ye Hizmettir

Mısır'daki darbeyi Siyonizme ve ABD'ye hizmet etmekle suçlayan İran'lı komutan, Mısır'da gönüllü ordu kurulacağını ilan etti...

Fars Haber Ajansı'nda yayınlanan habere göre İran İslam Cumhuriyeti gönüllü savaşçılar ordusu komutanı General Muhammed Rıza Nakdi, Ürdün ve Mısır'ın Siyonist düşmana karşı savaşacak gönüllü birer ordu kuracağını ifade etti.

İran Besiç (gönüllü) direniş güçleri tugayı komutanı General Muhammed Rıza Nakdi yapmış olduğu açıklamada Ürdün ve Mısır halklarının, 'İsrail' karşısındaki direnişi daha da sağlamlaştırmak için gönüllü (Besiç) direniş birlikleri kuracağını söyledi.

Nakdi Salı günü yapmış olduğu açıklamada, "Bugün İsrail, Suriye'de (anti siyonist) direniş (cephesi) ve Besiç (güçleri) tarafından kuşatılmış haldedir. Şu an Besiç yapısı, Filistin ve Lübnan içerisinde de yer alıyor. Yakın zamanda aynı Besiç kuvvetleri, Ürdün ve Mısır'da da kurulacaktır" dedi.

Nakdi, açıklamasının devamında düşmanlara özellikle de Siyonist rejime karşı yürütülen savaşta kazanan tarafın er veya geç, Allah'ın izniyle direniş cephesi olacağını belirterek bu noktada kendisinden tamamen emin olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Nakdi, Mısırlı darbecilere yaptığı çağrıda Mısır halkının Siyonist rejim ve Amerikan emperyalizmi karşısındaki net duruşunun referans alınması gerektiğini belirterek Eylül ayında yaptığı açıklamada söylediklerini yineledi. Mısır'daki yöneticilerin yanlış yolda olduğunu belirten Nakdi, (25 Ocak 2011'de girilen) devrim yoluna dönülmesi ve Amerika'yla Siyonistlere karşı mücadele hali içerisinde olunması gerektiğini dile getirdi.

General Nakdi, "Mısır, ABD ve Siyonizm'e karşı direniş yoluna geri dönmeli ve sürecin kontrolünü kendi eline almalıdır. Şayet hali hazırdaki kötü vaziyet devam ederse, yangına körükle gidilmiş olacak ve Mısır halkı bu süreçten ciddi zararlar görmeye devam edecektir" denildi.

Mısır devriminin başarısız bir yola girdiğini belirten Nakdi, "Müslüman Kardeşler halkı, kararlı bir şekilde ABD ve Siyonistlere karşı direnmeye teşvik etti, ancak büyük bir hata yaptı ve sonunda hakimiyeti, askeri darbeyle eline alan bir düşmana teslim etmek zorunda kaldı" dedi.

Tuğgeneral Nakdi, Müslümanlar arasına nifak tohumu ekmenin ve Mısır ordusunu savunmanın Müslümanları hedef tahtasına koymuş olan Amerikan politikalarına hizmet etmek olduğunu belirtti.

Ağustos ayında da İslam devriminin dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, Mısır'daki savunmasız halka karşı uygulanan şiddet eylemlerinden duymuş olduğu derin üzüntüyü dile getirmiş ve demokrasiye dönülerek Mısır'daki halkın seçme hakkına saygı duyulması gerektiğini ifade ederek İhvan-ı Müslimin'e karşı uygulanan zulmün son bulması çağrısında bulunmuştu.


isra haber