Darbeci Sisi'ye ait Ses kaydı

Darbeci Sisi'ye ait Ses kaydı

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'ye ait olduğu iddia edilen yeni bir ses kaydı yayınlandı.

El-Cezire Mubaşir Mısır televizyonunda yayınlanan ve 20 Aralık 2012 tarihinde kaydedildiği iddia edilen ses kaydında Sisi, Mısır ordusunun siyasetten uzak kalması ve tüm siyasi taraflara aynı mesafede durmasının daha iyi olduğunu belirterek, herhangi bir tarafı diğer tarafa karşı desteklemesi halinde "Mısır'ın düşeceğini" söylüyor.
"Biz kesin olarak siyasetten uzak kalmamız gerektiğine inanmalıyız" diyen Sisi, "Güçler arasında çok tartışma ve çatışma gerçekleşecek. Her tarafın da kendi görüşü, bakış açısı, hesapları ve hedefleri var ve bunları gerçekleştirmek için uğraşıyorlar. Ben ne bunların ne de bunların hedeflerini desteklemiyorum. Çünkü herhangi birini desteklediğim zaman Mısır düşer" ifadesini kullanıyor.
Sisi, "Bizim için en iyisi olan, herkese karşı aynı mesafede olmayı tercih ediyoruz. Bu bir gerçektir ve açıkça bir haktır. Herkese karşı aynı mesafede olmalıyız" yorumunda bulunuyor.
Siyasi güçlerin ülkede olası bir iç savaşı önlemek için aralarında uzlaşmalarının önemine işaret eden Sisi, geçmişte Lübnan'da yaşananlardan örnek veriyor.
Sisi, şunları söylüyor:
"Beyrut eskiden cinlerin ve meleklerin ülkesiydi. Güzel vakit geçirmek isteyen Beyrut'a giderdi. Ucuz ve yakındı. Ancak bu yıllar süren iç savaşla unutuldu. Bilmeyen insanlar kanla öğrendi."