Darbe Destekçisi Ezher Belamı'ndan Şok Fetva: Gözleri Oyma...

Darbe Destekçisi Ezher Belamı'ndan Şok Fetva: Gözleri Oyma...

Ezher hocalarından Şeyh Atiyye Abdül Mevcud, eğer Kur’an ve sünnete dayanıyorsa devlet başkanının “göz oyma” hükmü verme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Ezher hocalarından Şeyh Atiyye Abdül Mevcud, eğer Kur’an ve sünnete dayanıyorsa devlet başkanının “göz oyma” hükmü verme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Mısır’daki Sisi darbesinin destekçilerinden olan Şeyh Abdül Mevcud’un, Tahrir Televizyonu’nda katıldığı bir programda verdiği bu fetvayla, darbeci general Abdulfettah Sisi’nin başta İhvan mensupları olmak üzere tüm muhaliflerine karşı uyguladığı zulümlere yenilerinin eklenmesine zemin hazırladığı dile getirildi.  

Katıldığı programın sunucusu olan Riham Es-Sehli ise, Şeyh Abdül Mevcud’un fetvası karşısında şok oldu ve bu fetvanın şiddete teşvik ettiğini, kesin hükümlere dayanmadığını, tartışılması gerektiğini söyledi.

Hatırlanacağı üzere, Mısır’da başta eski başmüftü Ali Cuma olmak üzere çok sayıda darbe yanlısı “âlim”, Sisi’yi meşrulaştırıcı fetvalar vererek İhvan’ı “terörist” ilan etmişti. 

Haber Videosu

 
İslami Analiz