Dağıstan'da Şiddetli Çatışmalar

Dağıstan'da Şiddetli Çatışmalar

Dağıstan,Tsuntinskogo ve Tsumandinskiy arasındaki bölgede şiddetli çatışmalarda bir gün içinde 17 FSB komandosu öldürüldü ve yaralandı.

Kafkasya Emirliği Dağıstan Vilayetinin dağlık bölgelerinde Mücahid operasyonlarının artması ve mücadelenin yoğunlaşması ile işgalciler ve onların yardakçısı yerel mürtedlerin kayıp sayılarında artış başladı.

Mücahidlerin Cihadına karşı planlanan ve «sözde büyük adımlar» ile işgal kaynaklarının «kara propagandalarına rağmen», savaş raporlarında, «Dağıstan coğrafyasında Cihadın genişlediği» görülmektedir.


Rus medyası dün (11.Nisan pazartesi) Kidero köyü yakınlarında meydana gelen çatışmalarla ilgili her zaman olduğu gibi yeni versiyon yazılar yazdılar, kayıplarını sakladılar (bazı versiyonlar hala 2 yerel mürted polisin öldüğü 3 tanesinin yaralandığı masalı anlatıyor. Biz Shamil-Online web bilgi ajansı olarak, işgalcilerin yandaşı Rus medyasının kategorisine, Türkiye'de Türkçe dilde Kafkasya bölgesinden haber verdiğini zanneden Rus ağzı haber ajanslarını da dahil ediyoruz... web sitesi arama motorlarından siz de arayıp bu yanlı web sitelerine rastlayabilirsiniz... )

İşgal kaynakları Pazar gecesi (10.Nisan) Dağıstan Tsumandinskiy bölgesi sınırı Tsuntinskogo alanında Mücahidlere karşı «özel bir operasyon» yapıldığını iddia etti ama düzmece versiyon haber hevesleri yarıda kaldı ve «yerel FSB ve mürted çetesinin askeri konvoyı Mücahidler tarafından pusuya düşürüldü.».

Bütün Rus yanlısı medya ajanları «saldırıya uğrayan askeri konvoyda sadece 2 yerel mürted polisin öldüğü 3 tanesinin yaralandığı» masalını duyurdu.Onlara göre 3 mücahid de şehid edildi (fakat bu iddia Dağıstan Mücahid komutanlığı tarafından teyid edilmedi) Ancak günün ilerleyen saatlerinde bağımsız kaynaklar ve Kafkasya Emirliği haber kaynakları işgal medyasının oyununu bozdu ve işgalcilerin kayıplarını bölgeden yeni bilgiler geldikçe güncelledi.

Nihayetinde işgal medya kaynaklarıda gerçekleri kabul etmek zorunda kaldı ve «5 mürted askeri komandonun öldürüldüğünü 7 tanesinin ağır yaralandığını» duyurdular.

Dün (11.Nisan.2011. Pazartesi) günün ilerleyen saatlerinde bölgede çatışmalar devam etti. En son «Tsuntinskogo (Gürcistan'a sınır bölge) ve Tsumandinskiy bölgesi arasında kalan Kidero, Genuh, Zehida köyleri civarında meydana gelen çatışmalarda bir gün içinde işgal çetesinin 7 askeri komandosu öldürüldü ve 10 tanesi ağır yaralandı.»

ShamilOnline.org