Cunta Yargısından 149 İhvan Üyesine Hapis Cezası

Cunta Yargısından 149 İhvan Üyesine Hapis Cezası

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin de aralarında bulunduğu 149 kişi, "Süveyş olayları" olarak bilinen davada hapis cezasına çarptırıldı.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 149 kişinin "Süveyş olayları" olarak bilinen davada hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, askeri mahkeme, Muhammed Bedii, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak liderlerinden Safvet Hicazi, kapatılan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'ye 10 yıl ağırlaştırılmış hapis, 56 kişiye 3 ila 7 yıl arasında değişen hapis, firari 90 kişiye ise müebbet hapis cezası verdi.

Mahkemenin aynı davada yargılanan 50 kişinin beraatine hükmettiğini belirten kaynaklar, sanıklara Süveyş'te şiddet eylemlerinde bulunma suçlaması yöneltildiğini ifade etti.

Mısır yasalarına göre, askeri mahkemeler, hükümlerini iki aşamalı olarak veriyor. Savunma heyetinin ilk aşamada itiraz hakkı bulunuyor.

(AA)