Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Yeni bir hikaye yazacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Yeni bir hikaye yazacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ekonomik saldırıların, spekülatif döviz oyunları ve manipülatif dalgalanmaların olduğu bir ortamda, ‘Yeni bir hikaye yazacaklarını’ söyledi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ekonomik saldırıların, spekülatif döviz oyunları ve manipülatif dalgalanmaların olduğu bir ortamda, ‘Yeni bir hikaye yazacaklarını’ söyledi. Oktay, dış baskılar ile zorbaca siyaset ile oluşturulan enflasyon ve faizler hakkında konuşurken, “Her ne pahasına olursa olsun orta gelir tuzağından kurtularak, yeni bir ruh ve atılımla, yeni bir hikaye yazacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“SABIRLI OLMALIYIZ”

Fuat Oktay, üretim ve ihracata dayalı büyüme hedeflerini, yüksek teknoloji ve yüksek katma değerli ürünler ile destekleyeceklerini de aktardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, oynanmaya çalışılan oyunları gördüklerini, dış kaynaklı manipülatif dalgalanmaları bertaraf etmeye yönelik gereken tedbirleri aldıklarını ve yeni ‘ekonomik reformlar’ uygulayacaklarını kaydetti. Oktay vatandaşlara da sabırlı olmayı öğütlerken, kararlı şekilde ekonomi çarklarını döndürmeyi sürdüreceklerini ifade etti.