Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgecan Cinayeti İle İlgili Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgecan Cinayeti İle İlgili Konuştu

Özgecan cinayeti ile ilgili konuşan Erdoğan, ''İnşallah hakkettikleri en ağır cezayı alırlar, bunun için de takipçisi olacağım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanTürkiye Müteahhitler Birliği'nin ödül töreninde konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Mersin'de bıçaklanarak öldürülen ardından da cesedi yakılan tüm Türkiye'yi yasa boğan Özgecan cinayeti ile ilgili çok sert konuştu.

Özgecan için sokakta dans eden CHP'li vekil Aylin Nazlıaka'ya ''Özgecan'ımızın ölümünü dans ederek güya protesto ediyorlar. Bu ne biçim iştir. Önce sen biliyorsan bir Fatiha oku. Bilmiyorsan bir rahmet dile.'' diye çıkışan Erdoğan, zanlılarla ilgili ise, ''Bu alçaklığın, bu canice, vahşice yapılan bu katlin failleri yakandı. İnşallah hakkettikleri cezayı da en ağır şekilde almaları için bizzat davanın takipçisi olacağım. Şu anda da zaten takip ediyorum.'' dedi.

BİZE SATAŞIYORLAR

Müteahhitlerin yaptığı işlere bakıldığında kardeş ülkelerde daha çok iş yapıldığının görüldüğünü söyleyen Erdoğan,''Bize ''Afrika'da, Ortadoğu'da ne işiniz var'' diye sataşıyorlar. Biz oralara gitmezsek bu bağlantılar nasıl sağlancak. Dikkat ederseniz gittiğimiz her yere işadamları ile gidiyoruz. Bazen 2 bazen 3 uçakla gidiyor gittiğimiz her yerde mutlakam bir iş konseyi yapamaya çalışıyoruz. Bu toplantılarda bağlantılar kuruluyor, anlaşmalar imzalanıyor. Birileri bize ''Turistik gezi yapıyorsunuz'' diyorlar, kendileri bu tarz geziler yapabilir ama biz inanın gezilerimiz gezmek için değil iş bağlamak ülkemizi geliştirmek için yapıyoruz.'' dedi.

BEKÇİ DAHİ YAPMAYACAĞINIZ KİŞİLER VAR!

Oturdukları yerden siyaset yapmaya alışmış olanların tavırlarını yadırgadıklarını da söyleyen Erdoğan, ''Vizyon desen vizyon yok hayal desen hayal yok, çalışma gayret desen o zaten hç yok. O zaman bu millet size niye itibar etsin. Sizlerin şantiyenize bekçi dahi yapmayacağınız kişiler var.'' dedi.

40 YILLIK DENEYİMİN SONUCU

En son gidilen 3 ülkede başkanlık sistemi olduğunu ve seçimlerden sonra ön açıcı bir sisteme ihtiyacın olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Bu benm şahsi görüşüm. Ama ayrıca 40 yıllık deneyimlerimin de sonucudur.'' diye konuştu.

Dünyanın her yerinde gidilmedik ülke, el atılmadık iş bırakmayacaklarını da sözlerine ekleyen Erdoğan, ''Gittiğimizde gördüğümüz manzaralar Türkiye'nin hangi noktada olduğunu çok iyi bizlere gösteriyor.'' dedi.

KAN BULAŞMIŞ PARA BİZE MUTLULUK GETİRMEZ

Gidilen her yere sadece para için, sadece diplomatik ilişkiler için gitmediklerini de vurgulayan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; ''Biz oradakileri kardeşimiz olarak görüyor bir kardeş bir kardeşine nasıl giderse biz de o amaçla oralara gidiyoruz.  Kan bulaşmış para bize mutluluk getirmez. O yüzden Filistin, Suriye ve Myanmar diyoruz...''

OBAMA'YA SESLENİRKEN DÜNYANIN VİCDANINA SESLENDİK

Sadece İsrail'e değil dünyadaki tüm zalimlere karşı mazlumlara sahip çıkmak için ''One Mınute'' dediklerini de kaydeden Erdoğan, ''Biz Obama'ya ''Neredesin Obama'' derken aslında dünyanın vicdanına sesleniyorduk.'' dedi.

CHP'Lİ VEKİLE SERT TEPKİ: BİLİYORSAN BİR FATİHA OKU

Özgecan'ın katledilmesiyle ilgili de konuşan Erdoğan, CHP'li vekil Aylin Nazlıak danslı protestosuna değinerek, ''Bunlar kendi ülkesine, kendi milletine, kendi insanının değerlerine, kültürüne o kadar uzaklar ki geçtiğimiz günlerde hunharca katledilenÖzgecan'ımızın ölümünü dans ederek güya protesto ediyorlar. Bu ne biçim iştir. Önce sen biliyorsan bir Fatiha oku. Bilmiyorsan bir rahmet dile. Ailesine bir başsağlığı dile. Dans ediyor. Bunum bizim kültürümüzdeki yeri nedir? Adeta sanki o ölümden zevk alıyor, bu anlama gelir.'' diye konuştu.

İNŞALLAH EN AĞIR CEZAYI ALIRLAR

''Bu alçaklığın, bu canice, vahşice yapılan bu katlin failleri yakandı. İnşallah hakkettikleri cezayı da en ağır şekilde almaları için bizzat davanın takipçisi olacağım. Şu anda da zaten takip ediyorum.'' diye sözlerini sürdüren Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

''Bizim kültürümüzde kadının yeri başkadır. Kadınlarımız her zaman çok önemli görevler üstlenmiştir. 50 liralık bankonotlar hazırlanırken dedim ki; tarihimizde önemli olan bir şahsiyetin fotoğrafını koyalım sonra da zaten Fatma Aliye hanımın resmini koyduk.''

KADINA ŞİDDET ALLAH'IN EMANETİNE İHANETTİR

''Kadına şiddet uygulamak Allah'ın emanetine ihanet etmektir.'' diyen Erdoğan, ''2011 yılında çıkardığımız kanun kadının koruması için bu alanda devrim niteliğindedir. Bu olay hepimizin kızının başına gelebilirdi. Bu olayı sahiplenmedikçe mesafe alınamaz. O yüzden ben bu elim hadise ile yeni bir dönemin başlamasını arzu ediyorum.'' dedi.

İNSANİ ÇALIŞMA ALANI OLMAYAN ŞANTİYE İSTEMİYORUM

Konuşmasının sonunda müteahhitlere ''İnsani çalışma alanlarına sahip olmayan hiçbir şantiye görmek istemiyorum.'' diye çağrıda bulunan Erdoğan, ''Bu mevzuat değil zihniyet meselesidir. Büyüyeceğiz, kazanacağız ama kimsenin ahını almadan bunu yapacağız. Merhameti, vicanı, şefkati olmayan bir ülke olarak refahımızı arttırmak bizim asla arzu ettiğimiz bir yol değildir.'' dedi. 

Kaynak : Haber7