Çin'de Gemi Faciası: 446 Yolcu Kayıp

Çin'de Gemi Faciası: 446 Yolcu Kayıp

Çin'in güneyinde çoğu 50-80 yaş arası 458 kişiyi taşıyan gemi, Yangtze Nehri'nde battı. Sadece 12 kişi kurtarılabildi. 446 yolcunun akıbeti bilinmiyor.

 Çin Halk Cumhuriyeti'nin resmi haber ajansı Şinhua'nın bildirdiğine göre, Nanjing kentinden Chongqing şehrine doğru seyir halinde olan bir yolcu gemisi, yerel saatle 21.00'da Hubei vilayetinin Jianli bölgesinde battı.
458 yolcu bulunan gemiden sadece 12 kişi kurtarılabilirken 446 yolcu kayıp . Arama kurtarma çalışmaları ise bölgedeki rüzgar ve şiddetli yağış sebebiyle güçlükle sürüyor.
Yangtze Nehri Seyrüsefer Yönetimi, 534 kişi kapasiteli 'Doğunun Yıldızı' adlı feribotun şiddetli fırtınaya yakalandığını, kısa sürede sulara gömüldüğünü duyurdu. Şanghay merkezli bir turizm firmasının organize ettiği yolculuk için gemide yaşları 50 ilâ 80 olan 406 turistin bulunduğu belirtiliyor.
KAPTAN KURTULDU
Kurtarılan yolcular arasında kaptanın ve geminin baş mühendisinin de olduğu belirtildi. Polis tarafından gözaltına alınan kaptan ve mühendisin geminin siklona yakalandığını ve çok kısa süre içinde battığını söylediği öğrenildi.
AP'nin Çin devlet televizyonundan aktardığı bilgiye göre; arama kurtarma ekibi üyeleri, alabora olan gemide sıkışan yolcuların yardım çığlıklarını duyuyor.