Çılgın  Hüsrana Uğradı

Çılgın Hüsrana Uğradı

Mısır'da yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve Türkiye'deki Sisi sempatizanı bazı basın yayın organlarında "Sisi'nin çılgın projesi" adıyla anılan "Yeni Süveyş Kanalı" yarın açılacak ancak, kanala hala bazı gemilerin sığmadığı iddia ediliyor.

Mısır'da yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan "Yeni Süveyş Kanalı" projesi tamamlandı ancak, limana büyük gemilerin sığmadığı öne sürülüyor. Quartz'da yer alan habere göre, Kızıldeniz ve Akdeniz tarafındaki bölümlerinin genişletilmesinin yanı sıra "orta kesimlerde" 35 kilometrelik mesafe için de paralel bir kanal açıldı, ancak yük ve büyük kargo gemileri kanala sığmıyor.

Kargo gemileri sığmıyor

Dünyanın en büyük kargo gemilerinden biri olan "Triple E"nin kanala sığmayan gemilerden biri olduğu belirtildi.

Süveyş Kanalı'nın Kızıldeniz ve Akdeniz tarafındaki bölümlerinin genişletilmesinin yanı sıra "orta kesimlerde" 35 kilometrelik mesafe için de paralel bir kanal açıldı. Mısır'dan yapılan açıklamada, "genişletme çalışmasının ardından daha önce bazı noktalarda geçiş için bekleyen gemiler, çift yönlü gidiş-geliş imkanına sahip olacak" denmişti ancak, kanala büyük gemilerin sığmadığı yönünde iddialar var.

 

Ülkede güvenlik önlemleri zirvede


Mısır'da yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve ülke ekonomisine güçlü bir katkı sağlayacağı belirtilen, "Yeni Süveyş Kanalı"nın 6 Ağustos Perşembe günü yapılacak açılış töreni için hazırlıklar devam ediyor. İnşasına, Mısır'da darbeyle göreve gelen Abdulfettah es-Sisi'nin talimatıyla geçen ağustos ayında başlanan Yeni Süveyş Kanalı'nın iki gün sonraki açılış törenine batı ve Arap dünyasından üst düzey yetkililerin katılması bekleniyor.

Hollande da katılacak

Açılışa onur konuğu olarak katılacak Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yanı sıra, Arap ve Batı dünyasından üst düzey yetkililerin yer alacağı tören öncesi Uluslararası Kahire Havaalanı yolcu trafiğinde artış gözlemleniyor. Havaalanı yetkilileri, bugün törene katılmak için farklı uyruklardan yaklaşık 800 kişinin geldiğini ifade etti.

Sisi'nin projesinde 250 işçi kayboldu

Sisi'nin talimatıyla başlayan Yeni Süveyş Kanalı projesi sırasında bir çökme yaşanmış ve projede çalışan 250 işçi kaybolmuştu.