CHP'nin  iktidar Umudunu Amerikan Şirketlerine Bağladı

CHP'nin iktidar Umudunu Amerikan Şirketlerine Bağladı

CHP, genel seçim stratejisini belirlemek için ABD'de Barack Obama'ya seçim kazandırdığı ve Colorado Müttefik Yahudi Federasyonu (AFJC) ile de çalıştığı belirtilen BSG şirketiyle anlaştı.

Seçimlere en fazla 165 gün kaldı. Seçimlerden yorgun düşen Türkiye, yeni bir seçime daha gidiyor. Ak Parti, 3 genel, 3 de yerel seçimi son 12 yılda açık ara önde kapadı. Hatta iki referandum da Ak Parti’nin istediği gibi sonuçlandı. Cumhurbaşkanlığı seçimini de Tayyip Erdoğan kazandı. Yani son 12 yılda 9 seçim kazandılar.

Muhalefet, hep muhalefette kaldı. CHP, MHP, BDP(HPD) hep alt sıralarda kaldılar. Oylarını arttıramadılar. Özellikle CHP, iktidar adayı olarak ortaya çıkmasına rağmen bir türlü yüzde 30’lara yaklaşamadı, aşamadı.

2015 seçimlerine ayrı bir önem veren CHP; bu kez umudunu ABD’lilere bağladı. CHP; seçimlere 5 ay gibi kısa bir süre kala seçimlerde strateji üretmek için ABD’li  bir şirketle anlaştı. Ekip, seçimlerin teknik boyutuna karışmadan sadece genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibine, mitinglerde nasıl bir yol izleneceği, rakip partilere yönelik politikanın nasıl olacağı, yeni projeler üreterek halka nasıl hitap edileceği konusunda yol gösterecek. Strateji, planlama yapacak olan şirket, CHP’nin seçimlerdeki yol haritasını çizecek. ABD’li şirket bir anlamda CHP’ye ‘şunu, şunu, şunu yaparsanız iktidar olursunuz’ diyecek.

UMUT AMERİKA’DA

Daha önce çalışılan şirketlerden istediği sonuçları alamayan, bu nedenle bir sonraki seçimlerde çalışmayan CHP yönetimi bu kez Amerikalılardan medet umar hale geldi. ABD’li heyetle partinin genel başkan yardımcıları ve seçimle ilgili yöneticileri geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Anlaşma sağlandı, ABD’li heyet için bir yer arandı ve kiralandı.
Amerikalı strateji uzmanları, önümüzdeki yıldan itibaren CHP’nin seçimleri kazanıp birinci parti olarak çıkması için kolları sıvayacaklar. Bir anlamda halkın oylarıyla istediği sonuca ulaşamayan CHP, umudunu Amerikalılara bağlamış görünüyor. Kim bilir, daha önce başka partileri  ABD ile temasa geçtikten sonra iktidar olmakla suçlayan CHP, milletten yüz bulamayınca eleştirdiği yöntemi devreye sokmuş olabilir.