CHP'li vekil: Anayasa Kur'an-ı Kerim Değildir

CHP'li vekil: Anayasa Kur'an-ı Kerim Değildir

CHP'li vekil Ali Özcan 'Allah vurgusuyla anayasa olmaz' dedi.

Bingöl'de CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan "Yeni Anayasaya" dair açıklamalarda bulundu.

Yeni Anayasa'da "Allah" vurgusunun olmaması gerektiğini söyleyen Özcan, "Anayasa Kur'an-ı Kerim değildir" dedi.

İşte Özcan'ın açıklamaları:

Çok güçlü bir şekilde buna karşı 2 gündür büyük bir tepki veriyoruz. Şu anda Meclis'te bu lafı ettiklerine bin pişman olmuş durumdalar. Öyle bir mücadele veriyor ki gruptaki arkadaşlarımız, biraz önce grup başkan vekilimiz ile görüştüm. Cuma gününe kadar Meclis'in çalışması gerekirken, Meclis'i kilitleyecek kadar, o Meclis'in tavanını başlarına yıkacak kadar, tepkilerimizden dolayı belki bugün Meclis'i tatil edebilirler. Sadece Meclis'te değil, alanlarda da tepkimizi sürdüreceğiz. Türkiye laik, demokratik bir hukuk cumhuriyetidir. Asla bundan ödün vermeyiz. Din ile devlet işini kesinlikle ayırmış olmamız lazım. İnsanların inançlarını arzu ettiği gibi yaşayabilmeleri için CHP bu mücadelenin teminatı olacaktır.

'ALLAH VURGUSUYLA ANAYASA OLMAZ'

Dünyanın hiçbir yerinde Allah vurgusu ile anayasa yapılmadığını savunan Ali Özcan, "Biz diyoruz ki; Allah korkusu bizim içimizdedir. Allah vurgusuyla anayasa olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde Allah vurgusuyla anayasa yoktur. Anayasa Kur'an-ı Kerim değildir. CHP'nin anayasanın özgürlükler ekseninde, demokrasi ekseninde ve laik demokratik bir sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar yapmış olduğu anayasanın ilkelerinde ve ekseninde sürdüreceğine inanıyorum.

"ANAYASA'DA ALLAH ve İSLAM VURGUSU OLACAK"

Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısında laiklik tartışması ekseninde Yeni Anayasa'yı yazmış, aldığı kulis bilgiler ışığında şunları söylemişti:  

"Ak Parti 'dindar anayasa' tartışmalarına girmek istemiyor. Fakat ülkenin yüzde 99'u Müslüman olduğuna göre İslam dinine ve Allah inancına vurgu yapılması tartışılıyor"