Çek Cumhuriyetinde İslam'a Hakaret! (Foto)

Çek Cumhuriyetinde İslam'a Hakaret! (Foto)

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da,"Çek Cumhuriyeti'nde İslam İstemiyoruz" adlı bir grup İslam karşıtı gösteri düzenlendi. Bazı göstericilerin taşıdıkları pankartlarla İslam'a hakaret ettikleri görüldü.

Sosyal medyada 100 binden fazla takipçisi olan "Çek Cumhuriyeti'nde İslam İstemiyoruz" adlı grubun düzenlediği gösteriye yüzlerce kişi katıldı. Gösterinin organizatörleri, Fransa’nın başkenti Paris’te, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırılarının, bugünkü protesto eylemini düzenlemelerine neden olduğunu savundu.

Göstericilerin, ellerinde Çek Cumhuriyeti bayrakları, "İslam Kötüdür" ve "Avrupa Uyan" yazılı pankartlar taşıdıkları dikkati çekerken, taşınan bazı pankartlarla İslam'a hakaret edildiği görüldü.

Eylemi düzenleyen grubun lideri Martin Konviçka, amaçlarının, "İslam'ın yayılmasını ve yüceltilmesini yasaklamak" olduğunu söyledi. Konviçka, Almanya'da benzer gösteriler düzenleyen aşırı sağcı PEGIDA grubuyla resmi bağlarının olmadığını da sözlerine ekledi.

Eylem sırasında karşıt gösteri yapan bir grupla, İslam karşıtları arasında sözlü atışmalar da yaşandı.

Almanya'da da İslam'ın yayılmasına ve yabancılara karşı, aşırı sağcı PEGIDA grubunca Ekim ayından bu yana gösteriler düzenleniyor. (AA / Hürseda Haber)