Çanakkale geçildi mi? Bülent Deniz sordu, Dilipak cevapladı...

Çanakkale geçildi mi? Bülent Deniz sordu, Dilipak cevapladı...

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, 'Çanakkale geçildi' kitabında neyi anlatıyor? Bülent Deniz sordu, Dilipak cevapladı...

Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu Akit TV'nin dikkat çeken programı Derin Gerçekler'de Çanakkale Zaferi ile ilgili Abdurrahman Dilipak açıklamalarda bulundu.

'ÇANAKKALE GEÇİLMEZ EN BÜYÜK YALANDIR'

Daha önce katıldığı bir konferansta Çanakkale Zaferi ile ilgili konuşan Dilipak, ''Alman-İngiliz hesaplaşmsıydı ama 3 yıl 2 ayda imparatorluğu kaybettik. Çanakkale geçilmezmiş İstanbul nasıl işgal edildi? Çanakkale geçilmez en büyük yalanlardan, Çanakkale geçildi. Yeni Zelanda’dan Avusturalya’dan askerler gelmedi. Onların gemileri ve subaylarıyla Hindistan’lı Müslümanları getirdiler bizi bize kırdırdılar. Hilafet merkezi Almanlar tarafından işgal edildi diye camilerde hutbe okutup. Hindistan’lı Müslümanları getirip Çanakkale’de bizim önümüze attılar. Onlar bizi biz onları öldürdük. Fransızlar ise Senegal ve Mısır’dan insanları getirdiler, biz bizi kırdık. Gemilerle baktılar karaya sürecek asker Hindistan'dan artık götüremiyoruz. Filistin'den vurdular, Hatay'dan girdiler. Yine Liman von Sanders, yine Mustafa Kemal... Size bir zafer lazım bugünlerde armağan olsun. Çanakkale geçilmez, Mondoros'u neden imzaladınız. İşler biraz karışık. Tarihi manipüle edince, hem size vicdani tatmin sağlıyorlar. Bunu da öğretmen elleriyle yapıyorlar.'' ifadelerini kullanmıştı.

'ÇANAKKALE 3 CEPHELİ BİR SAVAŞTI'

Deniz'in 'Çanakkale geçildi' kitabına atıfta bulunarak sorduğu soruya cevap veren Dilipak, ''Almanlar sizi oyuna getirdi. Siz de onlara komutanlık verdiniz. Nasıl başladı Rus limanı Sivastopol’u, Odessa’yı bombaladınız? Osmanlı bayrağı çekip başlarına fes giydiler. Almanların oyununa gelmeseydiniz. Almanlar sizi oyuna getirdi siz de Liman von Sanders e komutanlık verdiniz. Çanakkale savaşı dediğiniz 3 cephede bir savaştır: Çanakkale, Kafkasya ve Filistin. Çanakkale’den Liman von Sanders geldi. Onu alıp yerine Mustafa Kemal’i verdiler. Mustafa Kemal de 3 orduyu silahsız ve tayinsiz olarak terhis etti. Paraları alıp İstanbul’a geldi ve işler karıştı. Aslında o paralar Bandırma gemisi ile İstanbul’a taşınacaktı. Silahlar da Osmanlı’ya karşı İngilizler ile işbirliği yapan Arap aşiretlerinin eline geçti. Askerlerimiz de silahsız ve tayinsiz kaldı. Gelen geldi gelmeyen kaldı. Sonunda olan oldu geçilmesi zordu, geçtiler. Maliyeti yüksek olunca da Filistin’den girelim dedi, İngilizler. Filistin’in geçilme sebeplerinden birisi de Filistinliler de dahil herkes Çanakkale’deydi.'' açıklamasında bulundu.