Bülent Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na Sert Sözler

Bülent Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na Sert Sözler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İnegöl AK parti seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İnegöl İlçesi’nde AK Parti seçim bürosunun açılışını yaptı.
Açılış töreninde partililerin büyük ilgi gösterdiği Arınç, yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.
Kılıçdaroğlu’nun dün Bursa’da miting yaptığını hatırlatan Arınç şunları söyledi:
"Kılıçdaroğlu mitingde, seçimlere 30 gün kalmasına rağmen güzel projeler anlatmak yerine Başbakana ağız dolusu hakaretler etti. Bu hiçbir siyasetçinin yapamayacağı bir şey. Hiç bir insanın ağzına alamayacağı bir şey. Bir genel başkana yakışmaz.
Bir başbakanı sevmeseniz bile makamına olan saygınızın daim olması lazım. Biz de zamanın sevmediğimiz beğenmediğimiz cumhurbaşkanları oldu, başbakanlar oldu ama saygısızlık yapmadık. Saygımız onun makamından dolayıdır.
Onun hizmetinden başarısından dolayıdır. Ağzını açtı hakaret etti. Ondan sonra bir cümleyle 'Eskişehir buradan daha güzel siz de Eskişehir’e benzeyin' dedi ve lafını bitirdi. Bu Bursa’ya bir haksızlık değil mi? Bursa’da Eskişehir’in reklamını yapıyor. A be güzel kardeşim, bir miting meydanında bu iki cümle ile iş yapılır mı?”

 

'BÖYLE ÇİRKİN SİYASET GÖRMEDİM'


Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı genelgeyi de hatırlatan Bülent Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
"Genelge yayınlamış bundan sonra CHP, ne sayın, ne başbakan demeyecekmiş. Onun ağzına yakışan çirkin kelimeyi söyleyecekmiş. Arkadaşılar bir tek şey söyleyeceğim. 5 yıl meclis başkanlığı yaptım. 40 yıl bu siyasetin içindeyim böyle bir terbiyesizlik görmedim.
Böyle bir ahlak dışı hareket görmedim. Böyle çirkin bir siyaset görmedim. Bu kanunsuz dinlemelerle bir takım konuşmalar yayınlanıyor. Şimdi karar vermiş 'bu konuşmalar doğrudur' diyor. 'Bundan dolayı bu başbakana ben bundan sonra şunu söyleyeceğim' diyor. Bu konuşmalardan dolayı henüz bir soruşturma yok. Henüz bir iddianame tanzim edilmemiş.
Henüz bir dava da açılmamış. Peki sen neye karar verdin ki Başbakan hakkında bu çirkin kelimeyi söylüyorsun."

 

'YEREL SEÇİMLERDE LİDER OLACAĞIZ'


Hakaretlerle bir yere varılamayacağını ve partisinin, Kılıçdaroğlu’nun suçlamalarına rağmen siyasi hayatta gördüğü en büyük mitingleri yaptığını kaydeden Arınç, yerel seçimlerde lider olacaklarını ve 5 ay sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde de AK Parti ’nin göstereceği adayın birinci turda cumhurbaşkanı olacağını öne sürdü. Arınç, şöyle konuştu:
"Bizi bugüne kadar topla tüfekle susturamadılar. Kapatma davası açtılar kapatamadılar. Hileler tuzaklar kurdular, başaramadılar. Şimdi bu yalan ve iftiralarla bizleri yıkacaklarını zannediyorlar. Temiz samimi dindar hangi cemaatın mensubu olursa olsun bütün arkadaşlarımız bizimle.
Allah bizi onlardan, onları da bizden ayırmasın. Ama yanlış yapan ihanet eden, tuzak kuran, bizi tökezletmeye çalışanların, hukuka karşı da eylem yapanların da hesaplarını bir bir soracağız. Allah diyen ayakta kalacak. Sahtekarlık yapan yere gidecek.
Bu sadece mahalli seçim değil, adeta hükümet oylanıyor. Bu kadar bağırmasının tek sebebi odur. Bu hükümet gitsin. Dertleri bu, zayıflasın dertleri bu, arkasından cumhurbaşkanı seçemesinler, ya da Ahmet Necdet Sezer gibi bir cumhurbaşkanı olsun diyorlar hesapları bu. Hesapları bozacağız Allah’ın izniyle. 'Ateşi Nemrut’tan korkar mı İbrahim olan' işte meydan hodri meydan."

 

ARINÇ, YENİŞEHİR’DE CHP’LİLERE DE SESLENDİ


Bursa’nın İnegöl İlçesi’ndeki programının ardından Yenişehir İlçesi’ne geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Süleyman Çelik’in seçim bürosunun açılışını yaptı. AK Parti ve CHP seçim bürolarının karşılıklı olarak yer aldığı törende Arınç CHP’lilere de seslenerek, CHP’li arkadaşlarım Kadir Gecesi doğmuşlar. İki günden beri miting izliyorlar. Dün Gökdere’de genel başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’nu izlediler. Mutlaka memnun olmuşlardır. Bugün de Gökdere’den biraz daha kalabalık gördüğüm Yenişehir de AK Parti ’nin mitingini izliyorlar. Yani insan iki günde bu kadar mutlu olamaz. Bu seçim zamanının bereketi" dedi.
 

'ADAY BULAMIYOR, BİZİM ESKİLERİMİZE BAKIYORSUNUZ'


CHP’nin bu seçimlerde farklı bir şey yaptığını da ifade eden Arınç, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin’in bu güne kadar CHP kimliği ile tanımadığını söyledi. Arınç şöyle devam etti:
" AK Parti ile dost olan bir arkadaşımızdır. Allah eksikliğini göstermesin ama, CHP bu seçimlerde bu ve buna benzer adayları bularak halkın karşısına çıkıyor. Hatay’da Sadullah Ergin arkadaşımızın karşısına AK Parti li belediye başkanı seçilen birisini çıkartıyorlar.
Yetmedi Ankara’da, Ankara onların başkenti ya, 'bu devleti biz, cumhuriyeti biz kurduk' diyorlar, bir solcu bir demokratik solcu , sosyal demokrat, bir sosyalist, bir ulusalcı bir Atatürkçü bir Kemalist bir laik bulamadılar. MHP’nin eski adayını buldular. Arkadaşlar eğer siz kendi partinizden, 80- 90 yıllık partinizden kendi partinizin görüşlerine uygun adayı bulamayıp da MHP’nin eskisi, onların tabiriyle AKP ’nin eskisi birini bulup çıkarıyorsanız bunun anlamı şudur.
Sizde halktan oy alacak belediye başkanı seçilecek insan yok da, siz bizim eskilerimize bakıyorsunuz. Arkadaşlar bir parti böyle mi seçime girer?"

 

'CİNSEL TACİZ' FEZLEKESİ


20 yıldır Meclis’te olduğunu 20 yıl içinde 3 bin tane dokunulmazlık dosyası geldiğini kaydeden Arınç, şöyle devam etti:
"İçlerinde bugüne kadar bir tane yoktu. Bu dönem oldu. O da cinsel taciz davasından dolayı bir milletvekili hakkında dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor. Bu ayıp CHP’ye ait.
Çünkü Yalova Milletvekili Muharrem İnce hakkındaki cinsel taciz iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenen son 50 yıllık parlamentoda tarihinde bir ilk. Dün bize hakaretler yağdıran sayın Kılıçdaroğlu’nun yanında da bu adam var. Ben Gökdere’deki insanlardan biri olsaydım.
'Sen bu kadar hareketler ediyorsun başbakana, hakkında henüz bir dava yok, hiçbir fezleke hiçbir iddianame, dosya yok. Sen bunu söylüyorsun, oysa yanındaki adam iki yıldan beri cinsel taciz iddiasıyla hakkında fezleke tanzim edilmiş dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor."