Bu ülkedeki camilerin yarısı tahrip edildi

Bu ülkedeki camilerin yarısı tahrip edildi

İngiltere'de polis kayıtları Müslümanlara yönelik saldırılarda geçtiğimiz yıl büyük artış olduğunu ortaya koydu

İngiltere'de polis tarafından açıklanan rakamlar Müslümanlara karşı nefret suçlarında büyük artış olduğunu ortaya koydu..
2012 yılında Müslümanlara yönelik yüzlerce saldırı gerçekleştirildiği, İngiltere'nin en büyük emniyet gücü Metropolitan polisinin 500 İslamfobik saldırı raporu tuttuğu ifade edildi.
Saldırıların özellikle Londra'da bir askerin öldürülmesinin ardından arttığı vurgulanırken, İngiltere ve Galler'deki 43 emniyet biriminin yarısının Müslümanları hedef alan saldırıları henüz yayınlamadığına dikkat çekildi. Bu nedenle rakamın çok daha yüksek olduğu, çoğu defa saldırıların "dini bir nefret suçu" kapsamında kayıt altına alınmadığı da hatırlatılıyor.
43 emniyet merkezinden 24'ü tarafından açıklanan Müslüman karşıtı suçlar ve olayların sayısı, asker cinayetinin hemen ardından Mayıs ayında 104 olarak kayda geçerken, bu rakam Haziran'da 108'e yükseldi. Müslümanlara yönelik saldırıları izleyen Tell Mama grubu, Nisan ayından bu yana 840 vaka ile ilgilendiklerini açıkladı. Bir önceki yıl aynı dönemde bu sayı 582 olarak açıklanmıştı.
İngiltere'deki camilerin yarısının İslamofobik saldırılara maruz kaldığı, 700 kadar cami ve İslam merkezinin kundaklandığı ya da tahrip edildiği de verilen bilgiler arasında...
Independent gazetesi 2013'ün ikinci yarısında Müslümanlara yönelik saldırılarda 10 kat artış görüldüğünü bildirdi.
Başta EDL (İngiliz Savunma Ligi) olmak üzere aşırı sağ grupların, özellikle interneti İslam nefretini yaymak için kullandıklarına dikkat çekildi.
İslamofobik suçla mücadele ve sosyal medyayı izlemek için daha ciddi çaba çağrısı yapılırken, bu tür suçlara yönelik cezaların da ağırlaştırılması talep ediliyor.