Bozdağ'dan İhsan Şenocak Tepkisi: Yalan Söylüyorlar

Bozdağ'dan İhsan Şenocak Tepkisi: Yalan Söylüyorlar

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi.

İstanbul’da 2. Kıraat Sempozyumunda konuşan Bekir Bozdağ, İhsan Şenocak’ın açığa alınmasından sonra Diyanet yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Bozdağ,Diyanet İşleri Başkanlığını, hadis düşmanlığı yapanlara veya hadis üzerinden farklı algılar oluşturmak isteyenlere, sünnete karşı olanlara destek veriyor gibi göstermek büyük bir iftiradır ve yalandır. İnsanlara da yalan söylemektir, Allah’a da yalan söylemektir. Burada şunun da altını çizmekte fayda görüyoruz, son günlerde bir soruşturma gündeminde, medyada, şurada burada, bir sürü Diyanete iftiralar var. Deniyor ki, ‘Ayet okudu, hadis okudu diye birisini Diyanet açığa aldı.’ Bunu diyenler yalanın alasını söylüyorlar" dedi.

Bozdağ şunları söyledi:

“Son günlerde Diyanet İşleri Başkanlığımız üzerinde kopartılan fırtınayı da iyi değerlendirmekte fayda vardır. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye’nin ve Türk milletinin Anayasal kuruluşlarından bir tanesidir. Diyaneti de yıpratmak isteyen çok çevreler var. Herkes farklı gerekçeye sahip, ‘Diyanet şunu yapıyor, niye yapıyor? Şunu yapmıyor, niye yapmıyor?’ Herkes buradan bir şey okuyor. Bakın ben buradan çok net söylüyorum, eğer Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı olmasın, memleket cami cami bölünür, emin olun. Ben öyle inanıyorum. Ha bunu ben söyledim diye bana çok kızacak olan var ben biliyorum ama Diyanet bir çatı kuruluş esasında, bütün farklılıkların üzerinde hiçbir grubun, hiçbir ekibin emrinde olmayan sadece Kur’an ve sünnet eksenli İslam’a ve Müslümanlara hizmet eden bir teşkilat. Hiç kimseye yakın değil, hiç kimseye uzak değil. Herkesin yanında herkesle beraber. Diyanet İşleri Başkanlığımızın varlığı, milli birliğimizin, beraberliğimizin gerçekten en önemli çimentolarından biridir. Diyaneti yıpratmak, Diyanet İşleri Başkanlığını buradan çekip almak emin olun Türkiye’ye çok büyük zarar verir.

Diyaneti kuranların niyeti ne olursa olsun, Diyanetin bugün geldiği noktada Türkiye ve İslam Alemi için hatta çok büyük örneklik olduğuna ben yürekten inanıyorum. Afganistan’a gittik biz, Cuma namazına gideceğiz, Büyükelçimize dedik ki, ‘Cuma namazının vakti ne zaman?’ Büyük elçi dedi ki, ‘Ben sizi götürürüm’ ‘Vakit geçiyor’ dedik, ‘Yok, burada Cuma namazı her camide ayrı kılınır, bizim gideceğimiz caminin Cuma namazı şu saatte kılınıyor.’ Yani diyelim, İstanbul’da Cuma namazı 13.00’te oluyorsa, biz saat 15.00’te gittik Cuma namazı kıldık o camide. Neden? Ayrı bir grubun camisi onlar öyle kılıyor. Vahdet nerede? Efendim olabilir ama onlar kendileri öyle yapıyorlar. 

Onun için de ben her yerde Diyanet İşleri Başkanlığının bu birleştirici, bütünleştirici, her türlü siyasi görüş ve düşüncenin üzerinde ve dışında kalarak rolünü yerine getirmesini son derece önemsediğimi buradan bir kez daha ifade etmekte fayda görüyorum.

BÜYÜK BİR İFTİRADIR, YALANDIR

Diyanet İşleri Başkanlığını, hadis düşmanlığı yapanlara veya hadis üzerinden farklı algılar oluşturmak isteyenlere, sünnete karşı olanlara destek veriyor gibi göstermek büyük bir iftiradır ve yalandır. İnsanlara da yalan söylemektir, Allah’a da yalan söylemektir. Bunun da Allah indinde de, insanlar nezninde de elbette bir karşılığı vardır. Diyaneti, ehli sünnetin veya hadisin karşısında göstermek isteyenlerin farklı bir ajandaları olduğuna ben tereddütsüz inanıyorum. Bu son derece önemli olduğunu buradan ifade etmek isterim.

Burada şunun da altını çizmekte fayda görüyoruz, son günlerde bir soruşturma gündeminde, medyada, şurada burada, bir sürü Diyanete iftiralar var. Deniyor ki, ‘Ayet okudu, hadis okudu diye birisini Diyanet açığa aldı.’ Bunu diyenler yalanın alasını söylüyorlar.

AYET OKUDU DİYE SORUŞTURMA AÇILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

‘Diyanet, şöyle böyle…’ efendim neler, neler. Benim dilim varmıyor, okuduğumu siz okudunuz mu bilmiyorum. Ben şimdi okuyunca eğer bu adamlar böyle insanlar yetiştiriyorlarsa yandık biz. Yani böyle bir şey olabilir mi? Dini bilen bir insan, Allah’ın emirlerini bilen bir insan, hakaret küfür, iftira yalan, tehdit, şiddet, bunların içerisine girebilir mi? Giremez. Ama maalesef bakıyorsunuz, çok feci bir şekilde bunların yapıldığını görüyor ve bundan da fevkalade üzüldüğümüzü ben buradan ifade etmek isterim. Hatta çok değer verdiğimiz bazı insanlar bile, ben bakıyorum, insan bir perde arkasında ne varmış, bir şey var sosyal medyada geziyor. Doğru mu? Hiç doğruluğunu teyit etmeden hemen altına yazıp yazıp gönderiyorlar. ‘O zaman fasığın biri size bir haber getirince bunun arkasını araştırın yoksa pişman olursunuz’ diyen ayeti bunlar hiç okumadı mı?Bakıyorsunuz, televizyonlarda ahkam kesenlerde bir sürü var içinde. Millete anlatıyorlar ama biraz da kendilerine anlatmaları lazım, belli ki kendilerine anlatmıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Onun için de bizim bu noktada İslam’a dair bir şey söylüyorsak, önce nefsimize söylememiz lazım sonra da başkalarına bunu söylemimiz lazım. 

Buradan bir kez daha söylüyorum, kesinlikle hiç kimseye Türkiye’de , ‘Kur’an’dan bir ayet okudu, Peygamber Efendimizden bir hadis nakledildi’ diye soruşturma açılması söz konusu değil, böyle bir soruşturmayı kimse açamaz biz iktidarda olduğumuz sürece.”