BM, Yemen'deki Tarafları Yeniden Toplayacak

BM, Yemen'deki Tarafları Yeniden Toplayacak

BM öncülüğünde Yemen'deki çatışmaları sona erdirmek için yürütülen görüşmelerin son gününden de bir sonuç alınamadı. BM özel temsilcisi tarafları buluşturmak için yeni bir toplantı planlıyor.

Yemen'de uzun süredir devam eden krizin sonlandırılması ve kalıcı çözüm bulmak amacıyla taraflar arasında yapılan görüşmelerin son gününde herhangi bir ilerleme kaydedilemedi.
Birleşmiş Millet özel temsilcisi Şeyh İsmail Ahmed tarafından yapılan açıklamaya göre, Yemen'de çatışmaların sona ermesi için herhangi bir ilerleme kaydedilemedi. Ancak tarafların 14 Ocak'ta tekrar toplanılması bekleniyor.
 
Cumhurbaşkanı Hadi'nin talebi üzerine, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, taraflar arasında Cenevre'de başlayan diyalog görüşmeleri nedeniyle salı günü saat 12.00'de başlayan ve 7 gün sürecek ateşkes kararı almıştı.
Yemen'de hükümet güçleri ile Husiler arasında 9 aydır devam eden iç savaşı bitirmeye yönelik Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğündeki müzakereler, 6 ay aradan sonra önceki gün İsviçre'de yeniden başlamıştı.