BM  Tiyatrosu  Filistin İçin Toplandı

BM Tiyatrosu Filistin İçin Toplandı

BM Güvenlik Konseyi, Ekim’de 38 vatandaşını kaybeden Filistin’deki artan şiddet olaylarını görüşmek için toplandı

irleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi,Filistin’de artan şiddet olaylarını görüşmek için acil olarak toplandı. Toplantı, ay başından bu yana 38 Filistinlinin öldürülmesinden sonra BMGK üyesi Ürdün’ün talebiyle düzenlendi.
Filistin'in Birleşmiş Milletler Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, İsrail'in şiddet eylemlerine ve bu eylemler sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanma olaylarına ilişkin bilgi verdi. İsrail'in bu eylemlerinin kınanmasını talep etti.

Mansur, BM Güvenlik Konseyi'nden Doğu Kudüs de dâhil olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarına uluslararası koruma sağlamasını da istedi. 1994'te kabul edilen 904 sayılı BMGK kararını hatırlatan Mansur, bu karara göre Filistin topraklarında bulunan Yahudi yerleşimcilerin silahsızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda konuşan İsrail'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı David Roet ise İsraillilere yönelik bıçaklı saldırılar nedeniyle Filistin yönetimini suçladı.

Roet, İsrail'in Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanların güvenliğini sağladığını öne sürdü. İsrail'in onlarca yıldır buradaki statükoyu koruduğunu belirterek, bu durumun gelecekte de bu şekilde süreceğini savundu.

Roet, "Şunu açık şekilde söylememe izin verin: İsrail, Tapınak Tepesi'nde (Mescid-i Aksa) uluslararası birliklerin bulunmasına izin vermeyecek. Bu statükonun ihlali olur" dedi.