BM  Bu Yılın Başından Bu Yana  Şehit Edilen Filistinlilerin Sayısını Açıkladı

BM Bu Yılın Başından Bu Yana Şehit Edilen Filistinlilerin Sayısını Açıkladı

BM: İsrail bu yılın başından bu yana 167 Filistinliyi öldürdü

Birleşmiş Milletler Ofisi, İsrail işgalinin işgal altındaki Batı Şeria'da 25 Temmuz-10 Ağustos tarihleri ​​arasında üçü çocuk 13 Filistinliyi öldürmesiyle, İsrail işgal güçleri tarafından Batı Şeria ve İsrail'de öldürülen Filistinli sayısı bu yıl şimdiye kadar 167'ye ulaştı.

Bu rakam, İsrail işgal güçleri tarafından 2022 boyunca öldürülen toplam 155 Filistinli sayısını aşıyor.

İsrail ordusunun ölümlerine ek olarak, bir İsrailli yerleşimci 4 Ağustos'ta Ramallah yakınlarındaki Burka köyüne düzenlenen bir yerleşimci saldırısında Filistinli bir adamı vurarak öldürdü ve iki kişiyi de yaraladı. Bu, 2023'ün başından 7 Ağustos'a kadar Batı Şeria'da yerleşimciler tarafından şehit edilen Filistinlilerin sayısını yediye çıkardı.

UNOCHA, 25 Temmuz ve 7 Ağustos tarihleri ​​arasında Batı Şeria'da en az 60'ı çocuk olmak üzere 276 Filistinlinin İsrail güçleri tarafından yaralandığını doğruladı.

Yılın başından bu yana, Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından gerçek mühimmatla 683 Filistinli yaralandı, bu rakam 2022'nin aynı döneminde iki kattan fazla, yani 307'ye ulaştı.

2023'ün ilk altı ayında BM, Filistinlilerin ölümüne, mülkünün zarar görmesine veya her ikisine birden neden olan yerleşimcilerle ilgili 591 olay kaydetti.

Bu, BM'nin bu tür verileri kaydetmeye başladığı 2006'dan bu yana yerleşimcilerle ilgili en yüksek sayıda olayın rapor edildiği 2022 yılına kıyasla aylık ortalamada yüzde 39'luk bir artış meydana geldi

UNOCHA, İsrail işgal makamlarının Doğu Kudüs'te ve Batı Şeria'nın C Bölgesi'nde altı ev de dahil olmak üzere 56 yapıyı İsrail tarafından verilmiş inşaat ruhsatlarının olmamasını gerekçe göstererek yıktığını, el koyduğunu veya insanları yıkmaya zorladığını sözlerine ekledi.

Sonuç olarak, 12'si çocuk 23 Filistinli yerinden edildi ve 3.500'den fazla kişinin geçim kaynakları etkilendi.

KAYNAK:TEVHİDHABER