Bloomberg: Türkiye, İsrail ile Doğalgaz iş Birliğini Askıya aldı

Bloomberg: Türkiye, İsrail ile Doğalgaz iş Birliğini Askıya aldı

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Türkiye'nin İsrail ile doğalgaz işbirliğini askıya aldığını iddia etti.

ABD merkezli Bloomberg, İsrail ile planlanan sondaj ve doğal gaz boru hattı çalışmalarını askıya alındığını ileri sürdü. Gazeteye konuşan kaynaklar, Avrupa'ya gaz ihracatı planlarınında duraklatıldığını iddia etti. Söz konusu iddia, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik açıklamalarının ardından geldi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

"Gazze'deki mazlumlara karşı tarihin en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor. Ölenlerin yarısı çocuklardan oluşuyor kalan yarısı da annelerinden ve aile büyüklerinden oluşuyor. Bu bile bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir. Hastaneleri ibadethaneleri, pazar alanlarını ateşe boğan, bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir ordu bulamazsınız.

Son yaptıkları toplantıda bir araya gelip tüm batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur. İsrail devletiyle bir sorunumuz yok. Ama İsrail'in uyguladığı mezalimi, devlet yerine örgüt gibi hareket etme tarzını tasvip etmiyoruz."

İSRAİL İLE 'İŞ BİRLİĞİ' AÇIKLAMASI

Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyaretinde gerçekleştirdiği açıklamada, "İsrail'le enerji sondaj çalışmasını başlatacağız. Sadece Türkiye'ye değil, Türkiye'den aynı zamanda Avrupa'ya da enerji nakil hatlarını işletmeye başlayacağız" demişti.