Binlerce Kişi Netanyahu  Hükümetini Protesto Etti

Binlerce Kişi Netanyahu Hükümetini Protesto Etti

Üst üste dördüncü haftadır binlerce kişi Netanyahu hükümetine karşı gösteri yapıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Onbinlerce İsrailli Cumartesi akşamı çeşitli şehirlerde üst üste dördüncü kez Binyamin Netanyahu liderliğindeki yeni İsrail hükümetine karşı gösteri yaptı.

Resmi İsrail Yayın Şirketi, "Kudüs, Tel Aviv, Hayfa ve Beersheba şehirlerinde Netanyahu hükümetine karşı on binlerce kişinin gösteri yaptığını" bildirdi.

İsrail kanalına göre göstericiler, Netanyahu hükümetini "İsraillilere karşı son operasyonlardan sorumlu" tuttu.

Yeni İsrail hükümetine karşı Tel Aviv, Hayfa, Beersheba ve Kudüs'te gösteriler düzenlendi (Reuters)

Tel Aviv polisinin, binlerce kişi halinde toplanan göstericilere olası bir saldırı korkusuyla "yüksek alarmda" olduğunu sözlerine ekledi.Göstericiler, yolsuzluk davalarında yargılanması nedeniyle Netanyahu'nun istifasını talep etti.

Cuma ve Cumartesi günü Kudüs şehri, ciddi vakalar da dahil olmak üzere 7 İsraillinin ölümüne ve en az 8 kişinin yaralanmasına neden olan iki silahlı saldırıya tanık oldu. Bu, İsrail işgal güçlerinin Cenin ve kampına düzenlediği baskın sırasında aralarında yaşlı bir kadının da bulunduğu 9 Filistinlinin ölümünden 24 saat sonra geldi.

İsrail'de Netanyahu hükümetine karşı gösteriler art arda dördüncü haftasında devam ediyor. Uluslararası, Arap ve İsrail medyası, 29 Aralık'ta yemin eden bu hükümeti "İsrail tarihinin en sağcı hükümeti" olarak nitelendirdi.

İsrail'deki iktidar koalisyonu sağcı ve aşırı sağcı partileri ve diğer aşırılık yanlısı dini partileri içerirken, Filistinliler İsrail'i Kudüs'ü Yahudileştirmek ve onun Arap ve İslami kimliğini yok etmek için yoğun bir tempoda çalışmakla suçluyor.