Binali Yıldırım'dan Cerablus Açıkalamsı

Binali Yıldırım'dan Cerablus Açıkalamsı

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti MYK öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı

Bütün milletimizin bayramını tebrik ediyorum.Bayramlar ayrılıkların düşmanlıkların azaldığı birliğin arttığı müstesna günler. Ümit ederim  bu bayram ülkemiz ve bölgemiz için güzel günlerin habercisi olur.

FIRAT KALKANI NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Ülkemizde fevkalade olaylar oldu. Milletimiz bir darbe girişimini bertaraf etti. Ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütü ile amansız mücadelemiz devam ediyor. Hem hudutlarımızın güvenliği sağlanıncaya kadar, hem milletimize yönelik tehditler bitene kadar operasyonlar devam edecek. Fırat kalkanı operasyonundan bahsediyorum.

BAYRAM TATİLİ UYARISI

Askerimiz, polisimiz, jandarmalarımız canla başla çalışıyor. 9 günlük bir bayram tatili var önümüzde. Yolların kralı değil kuralı olduğunu tekrar hatırlatıyoruz.

Siz bayramda ne yapacaksınız?

Biz buralardayız. Milletimiz rahat edene kadar çalışacağız.

Görevinden uzaklaştırılan öğretmenler

Kanun hükmündeki kararnamelerde, FETÖ terör örgütüyle irtibatlı olanlar, faal olarak çalışmış olanlara yönelik memuriyetten çıkarılma gibi bir karar alındı.

Rakka'ya operasyon yapılacak mı?

Bizim Cerablus'taki işimiz bir ülkemizin güney hudutlarını emniyet altın almak. Başta DAEŞ olmak üzere diğer terör grupları zaman zaman maalesef sınırlarımızın içerisindeki bölgelere roket gönderiyorlar, ateş ediyorlar. Şu ana kadar 29 civarında vatandaşımız hayatını kaybetti. Ayrıca malum Gaziantep'te yaşanan o düğündeki patlamayla da 54 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tüm bu tehditleri ortadan kaldırmak için ÖSO'ya destek vermek suretiyle operasyona başladık. Suriye'nin toprak bütünlüğü ve yapısını değiştirmek değil, ülkemizin güney sınırlarını emniyet altına almak. Bu iki hususu yüzde 100 sağlayıncaya kadar, buradaki operasyonlarımız sadece DAEŞ'e değil, diğer terör gruplarıyla da aynı şekilde devam edecek.

-Cerablus'ta bir tankın isabet aldığı bilgisi var. Teyit edilmedi.