Binali Yıldırım: Suriye'yle Sürekli Düşman Kalamayız

Binali Yıldırım: Suriye'yle Sürekli Düşman Kalamayız

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin kriz yaşandığı İsrail, Rusya, Suriye ve Mısır'la ilgili "Akdeniz ve Karadeniz’i çevreleyen bu ülkeler arasında daimi düşmanlık olmaz" diye konuştu.

Binali Yıldırım Suriye'ile Sürekli Düşman Kalamayız

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin kriz yaşandığı İsrail, Rusya, Suriye ve Mısır'la ilgili "Akdeniz ve Karadeniz’i çevreleyen  bu ülkeler arasında daimi düşmanlık olmaz" diye konuştu.

Dış politikada sıcak adımlar

Yıldırım, Rus uçağının düşürülmesinden sonra başlayan iki ülke arasında krize ilişkin olarak, "Egemenlik haklarımızın ihlaline elbette izin vermeyiz. Ancak bir tek olaya takılıp kalmak da doğru olmaz. Daha büyük fotoğrafa bakmak lazım" dedi. Yıldırım, Mavi Marmara krizinin yaşandığı İsrail için de "Temaslar var. Henüz sonuçlanmış değil. Burada belirleyici olan Gazze’nin insani amaçlar için izolasyondan kurtulmasıdır" ifadelerini kullandı. 2013'te Mısır'da gerçekleşen darbeden itibaren iki ülke arasındaki ilişkilerin kesilmiş olmasına da değinen Yıldırım, "Halkın iradesine karşı yapılan her türlü girişim darbedir. Kabul etmiyoruz. Ancak bu iki ülke arasındaki ticari ilişkilere mani olmamalı" diye konuştu. Yıldırım, iç savaşın yaşandığı Suriye'ye ilişkin olarak da, "Buradaki muhatabımız, yerel terör örgütleri değil. Koalisyon güçleri ve ABD’dir. Suriye’nin toprak bütünlüğü bizim için önemlidir" dedi.