Binali Yıldırım Darbe Destekçisi Suud'a Teşekkür Etti

Binali Yıldırım Darbe Destekçisi Suud'a Teşekkür Etti

Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz

Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz Al Suud ile görüşmesinde, terörizmle mücadele konusunda Suudi Arabistan ile işbirliğini arttırarak sürdüreceklerini söyledi.
 
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Veliaht Prens Muhammed bin Nayif ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, .
 
Muhammed bin Nayif'e, Suudi Arabistan'ın, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi karşısında gösterdiği "güçlü dayanışma" için teşekkür eden Yıldırım, Veliaht Prensin ziyaretini de Suudi Arabistan makamlarının Türkiye ile dayanışmasının bir göstergesi olarak değerlendirdiğini kaydetti.
 
Yıldırım, terörizmle mücadelede Suudi Arabistan ile işbirliğini artırarak sürdüreceklerini vurguladı.
 
Başbakan Yıldırım, bölgesel konularda örtüşen görüşlere sahip olduklarını belirttiği Suudi Arabistan ile başta Suriye ve Türkiye-Körfez İşbirliği Ülkeleri ilişkileri olmak üzere, uluslararası konular bağlamında da düzenli temas ve istişare içinde olmaya önem verdiklerini söyledi.

15 Temmuz sürecinde Suudi Arabistan:

Suudi Arabistan'ın dünyaya açılan yüzü olan El-Arabiya televizyon kanalıABD ve NATO destekli darbe girişiminin maşası FETÖ lideri Fethullah Gülen ile röportaj yapmıştı. Darbe kalkışması sırasında El-Arabiya muhabiri, 'maalesef darbe girişimi başarısız oldu' ifadelerini kullanmış, daha sonra 'yanlışlık' olduğu açıklaması yapılmıştı.
 
Darbe sürecinde Suud rejiminin sessiz kalışı, Katar merkezli El-Cezire Arapça'da darbe girişiminden birkaç gün sonra "Fethullah Gülen belgeseli" yayımlanması, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Mısır'daki darbeyi finanse eden Muhammed Dahlan'ın Türkiye'deki darbe girişimine de desteğinin ortaya çıkması ve son olarak Wikileaks'te darbe girişiminin Suudi Arabistan tarafından desteklendiğini ortaya çıkaran belgelerinin yayımlanması, başta Suudi Arabistan olmak üzere ABD güdümündeki körfez ülkelerinin darbe girişimine verdikleri desteği ortaya çıkarmıştı.