Biltaci'den Açıklama

Biltaci'den Açıklama

Müslüman Kardeşler'in tutuklu lideri Biltaci, 450 kişiyle birlikte girdiği açlık grevini sonlandırmayacaklarını belirtti...

Dr. Biltaci, darbe hükümeti sözcüsünün yaptığı "açlık grevini sonlandırın" çağrısını reddetti. Tutuklu bulunan darbe mağdurları gözaltı sırasındaki hücre hapsi, insanlık dışı koşullar ve kötü muameleyi protesto etmek amacıyla geçtiğimiz hafta başında açlık grevine girmişlerdi.

Hem Adalet ve Özgürlük Partisi hem de darbe karşıtı meşruiyet destekçisi ulusal koalisyonun önemli liderlerinden biri olan Dr. Muhammed Biltaci, darbeciler tarafından kendisine gönderilen hapishane müdürünün açlık grevini durdurma talebini reddetti. Bitaci, hapishanedeki kötü muameleleri protesto etmek amacıyla dokuz gün önce açlık grevine başlamıştı.

İhvan-ı Müslimin'in resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamasında Dr. Biltaci, "Akrep hapishanesi yönetimi, açlık grevi kararımdan beni döndürme noktasında ikna etmek adına yanıma bir sözcü gönderdi" dedi.

"Yanıma gelen darbe sözcüsüne 'siyasi tutukluluğun engellenmesi ya da herhangi bir Müslüman'ın bu nedenden ötürü göz altına alınması, Cuma namazlarına gitmekten alıkoyulması, insanlık dışı koşullar altında hapis yatması hususlarında İslam ne diyor? diye sordum. O da cevaben 'tabi ki bunu kabul etmiyor ve haksızlık olarak nitelendiriyor' dedi. Bende bunun üzerine son cümlemi söyledim 'O zaman söyle onlara bana açlık grevimi durdurmamı söylemeden evvel kendi adaletsiz davranışlarını durdursunlar.'"


isra haber