Bayram Ali Öztürk Hocaefendi Anılıyor

Bayram Ali Öztürk Hocaefendi Anılıyor

3 Eylül 2006 tarihinde İsmailağa Camii’nde sabah namazının ardından cemaate vaaz ederken Mustafa Erdal tarafından bıçaklanarak şehid edilen...

3 Eylül 2006 tarihinde İsmailağa Camii’nde sabah namazının ardından cemaate vaaz ederken Mustafa Erdal tarafından bıçaklanarak şehid edilen Bayram Ali Öztürk Hocaefendi şehadetinin 8. yıldönümünde dualarla anılıyor. Bugün öğle namazının ardından ailesi ve sevenlerinin, merhum Bayram Ali Öztürk’ün, Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği’nde bulunan kabri başına geleceği ve dualar edileceği öğrenildi.

Öte yandan İstanbul Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde de Bayram Hocaefendi anılacak. Bugün saat: 20.00’de gerçekleşecek olan programa Abdülmetin Balkanlıoğlu Hocaefendi’nin de konuşma yapacağı öğrenildi. Bayram Ali Öztürk Hocaefendi’nin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi yapılacağı programa hanımlara kapalı olarak gerçekleşecek. 

PARALEL YAPI MI SORUŞTURMAYI KAPATTI?

Bayram Ali Öztürk’ün katledilmesine yönelik soruşturma 7 yıldır davaya dönüşmedi. Bayram Ali Öztürk soruşturmasına bakan son 2 savcı Cihan Kansız ve Salim Duran.  Soruşturmayı ört-bas ettiği iddia edilen Cihan Kansız, kirli 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmalarının ardından görevlerinden alınmıştı.

Savcı Salim Duran’ın da; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bakanlar, yüksek bürokratlar ve STK temsilcileri dinlendiği, gizli görüşmelerin takip edildiği uyduruk Selam Terör Örgütü soruşturmasına 3 ay boyunca baktığı ifade ediliyor.

Akit