Başörtülü Müslüman işçiye Irkçı Saldırı | VIDEO

Başörtülü Müslüman işçiye Irkçı Saldırı | VIDEO

İngiltere'de fast food zinciri KFC'de çalışan başörtülü Müslüman bir işçi, ırkçı bir kadının sözlü ve fiziki saldırısına uğradı

İngiltere'de Mancshester şehrinde Ashton-under-Lyne semtinde başörtülü Müslüman genç kız, çalıştığı restoranda ırkçı bir kadının saldırısına uğradı. 

Meşhur fast food zinciri KFC'nin Ashton-Under-Lyne şubesinde çalışan Müslüman genç işçi, müşterilerden birinin aniden saldırısına uğradı. 

Başörtülü Müslüman çalışana hakaretler ederek saldıran ırkçı kadın, "Seni öldüreceğim, seni siyah f...," şeklinde ağır hakaretler ettikten sonra eline geçirdiği bazı eşyaları işçi kıza fırlatmaya başladı. Bunun üzerine çevredekiler derhal araya girdi. 

Restorandaki müşterilerden biri tarafından çekildiği anlaşılan saldırı görüntülerinde, ırkçı saldırgan, araya giren müşterilere rağmen hakaretlerine ve saldırılarına devam ediyor. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan mağaza sorumluları, bu tür saldırılarla daha önce karşılaşmadıklarını ancak çalışanlarının güvenliğinden endişe ettiklerini söylediler. 

İngiltere'de Müslümanlara yönelik saldırı vakaları daha önce de yaşanmıştı. Avrupa ve ABD'de son yıllarda artan İslamofobik saldırıları burada yaşayan Müslümanları her geçen gün endişelendiriyor.