"Başı Kapalı Çıplaklar"

"Başı Kapalı Çıplaklar"

Tekbir Giyim'e aklı selimden tepki devam ediyor.

Ebrar Pınar KARA / Kudüs Yolu
ILIMLI İSLAM BURJUVAZİSİ VE BAŞIKAPALI ÇIPLAKLAR
"Ilımlı İslam" projesinin gönüllü teşvikçisi "Tekbir Giyim" son defilesi ile medyanın gündemine oturdu. Son yıllarda tesettürlü hanımların moda akımına kapılmasında en büyük paya sahip olan "Tekbir Giyim", Müslümanların tesettür algısındaki zaaflardan faydalanarak kazanç kapısını Müslümanlar üzerinden rant elde ederek sağlamaktadır.

Son defilesiyle her zaman ki gibi bütün medyanın odağı olmayı başarmıştır. Defilede dikkatleri en çok cezb edenin mankenlerden çok katılımcıların kıyafetlerinin olması ise Tekbir Giyim'in halk üzerindeki etkisini gözler önüne sermiştir.

Tesettür algısını başörtüsüne indirgeyen bir bakış açışını adeta Müslümanlara tatlı tatlı enjekte eden kapitalist kurum sahipleri bu toplumsal asimilasyonun vebalini nasıl ödeyecekleri konusunda hiç durup düşünüyorlar mı merak ediyoruz.

Mankenlerin sahneye dua kareografisi ile çıkmaları ise hakaretin başka bir boyutu. Müslüman elit zümrenin oluştuğuna vurgu yapan malum medya kuruluşları bu görüntüleri adeta sevinç çığlıkları atarcasına verdiler. Tesettürle uzaktan yakından alakası olmayan kıyafetlerle podyumu ve seyirci bölümünü dolduranlar için "tesettürlü" ibaresini kullanmak tesettürlülere yapılabilecek en büyük hakaret olsa gerek.

Müslümanların yıllardır savaşını verdiği hicab davası, moda akımı karşısında yeterince direnç gösterememiştir ne yazık ki. Meydanları örtümüz için doldururken, moda akımı adı altında yapılan asimilasyon çalışmalarına ne denli tepki verdik? Bizleri okullara almayanlar mı daha büyük kötülük etti, yoksa bizi tesettür modası adı altında kandırarak başörtüsü dışında bütün tesettürümüzden ödün verdirenler mi?

Tepkilerinizi kime ve neye karşı verdiğinize dikkat edin! Birileri bizleri tesettürümüzden dolayı sadece okullara almazken, bizden bildiğimiz insanlar inandığımız "hicab"ı üzerimizden kendi isteğimizle çıkarıyorlar.

Neye nasıl inandığımızın farkına varalım. Yasaklarla bizi yıkamayanların moda mefhumu ile bizi yıkmasına müsaade etmeyelim.

Biraz teyakkuz"