Başbakan'dan Kamalak'a paralel yapı sitemi

Başbakan'dan Kamalak'a paralel yapı sitemi

Başbakan Erdoğan, yaptığı görüşmede SP Genel Başkanı Kamalak'a paralel yapıya destek verdikleri için veryansın ettiği ortaya çıktı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi'ne 2 gün önce yaptığı ziyaretin perde arkasına SABAH ulaştı. Başbakan Erdoğan, 17 Aralık darbe girişiminden sonra takındığı tavrı eleştirilen Mustafa Kamalak'a "Siz bu süreçte sessiz kaldınız. Hatta oy uğruna onların televizyon kanallarına çıkıp onlardan yana açıklamalarda bulundunuz" şeklinde veryansın etti. Görüşmede Genel Başkan Kamalak'ın ise Başbakan'dan meclis dışındaki partilerin hazineden pay alabilmesi için yüzde 3 olan barajın kaldırılmasını istediği öğrenildi. 

"BİZE TV'LERDE YER VERİLMEDİ"
Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak'ın Erdoğan'ın eleştirileri karşısında seçim döneminde parti olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiği öğrenildi. Saadet Partisi'nin belediye başkan adaylarına televizyonlarda ve gazetelerde yeteri kadar yer verilmediğini savunan Kamalak, kendilerini ifade etme fırsatı bulamadıklarını, hatta kendisinin bile parti lideri olarak 30 Mart öncesi televizyonlardan davet almadığını anlattı. 
Genel Başkan Kamalak'ın, "Bize televizyonlarda zaman ayrılmadı. TRT bile partimize 10 saniye vermedi. O imkân tanınsaydı, cemaatin yanında duruyormuşuz gibi algılanmazdı" şeklinde konuştuğu öğrenildi. Kamalak ayrıca meclis dışındaki partilerin hazineden pay alabilmesi için yüzde 3 olan barajın kaldırılması yönünde talepte bulunduğu da öğrenildi.
İHSANOĞLU'NA DESTEK ZAYIF
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ardından muhalefetin çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu da Saadet Partisi'ni ziyaret etti. Saadet Partisi kulislerinde İhsanoğlu'nun taban tarafından benimsenmediği, İhsanoğlu ile Milli Görüş'ün düşünceleri arasında farklılıklar olduğu, İhsanoğlu'na karşı Başbakan Erdoğan'ın desteklenmesi gerektiği konuşuluyor. Kamalak'ın bu konudaki kararı teşkilatlarla yapacağı istişareden sonra vereceği belirtilirken, tabanda ise Erdoğan'a destek açıklaması yapılması yönünde bir beklenti olduğu parti yönetimine yakın kişiler tarafından dile getiriliyor.