Başbakan Yıldırım: Akıncı Üssü Kapatılacak

Başbakan Yıldırım: Akıncı Üssü Kapatılacak

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasında 11 can veren Kazan ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasında 11 can veren Kazan ilçesinde vatandaşlara hitap etti.
 
Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
 
Darbeci generaller hapisteler, sizler bizim generallerimizsiniz.
 
15 Temmuz'da gür bir ses yükseldi. O ses, Başkomutan'ın sesiydi. Sizlere, Cumhurbaşkanımızın selamını getirdi. Sevgili hemşerilerim, sizlerle gurur duyuyorum.
 
Akıncı Üssü kapatılacak
 
Sizler tek yürek oldunuz, tek bilek oldunuz, darbecilerin önünde dimdik durdunuz. Şimdi buradan, Kazan Meydanı'ndan bütün herkese ilan ediyorum.
 
Hainlerin yuvalandığı o hain Akıncı Üssü kapatılacaktır ve orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecek
 
Gençler, mesajınızı aldık. Bu milletin canından, kanından, dişinden arttırarak verdiği paralarla alınan o tanklar, uçaklar, helikopterlerden bombaları, mermileri acımasızca sizin üzerinize atanlara hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz.
 
Bu darbenin sorumlusu Amerika'daki teröristbaşını Türkiye'ye getireceğiz, aleme ibret için hesabını soracağız.
 
15 Temmuz'u her yıl Demokrasi Şehitleri Günü olarak anacağız. O gün sokağa çıktınız, 15 gün oldu sokaklardasınız. Türkiye'ye sahip çıktınız, Kazan'a sahip çıkıyorsunuz.
 
Tankların çıkarıldığı kışlalar da kapatılacak
 
Bu millete ayar vermeye çalışanlar, ölümlerden ölüm beğensinler. Ankara'da ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Bir daha milletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra artık orada tankları bulamayacaklar. Orada Ankara'nın insanlarının piknik yaptığı, vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak. Ne işi var tankların Ankara'nın içinde? Ne işi var tankların İstanbul'un içinde? Düşman Ankara'da değil. Düşman İstanbul'da değil. Düşmanın olduğu yer bellidir. Onun için değerli kardeşlerim, her şey yeniden elden geçirilecek.
 
PKK terör örgütüne gereken dersi vereceğiz
 
Bugünden sonra ülke olarak, millet olarak daha da güçlü olacağız. Birbirimizin hukukunu daha fazla koruyacağız. Değerli kardeşlerim, bu ülkenin hiçbir çocuğunu ihanet odaklarının elinde bırakmayacağız. PKK terör örgütüne de gereken dersi vereceğiz. Türkiye'nin düşmanlarına karşı 79 milyon tek yürek, tek bilek olarak biriz, beraberiz.
 
Bütün şehitlerimize, 15 Temmuz demokrasi mücadelesinde göğsünü kurşunlara siper eden, tankların önünde kahramanlar gibi duran bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize şifalar diliyorum. Hepinize 15 Temmuz gecesi ülkemizi ve geleceğimizi karartmaya kalkışan hainlere verdiğiniz o şanlı direniş için tek tek teşekkür ediyorum.