Barzani: Kürtler Mezhep Çatışmalarının Parçası Olmayacak

Barzani: Kürtler Mezhep Çatışmalarının Parçası Olmayacak

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Kürtlerin bölgede devam eden mezhep çatışmalarının bir parçası olmayacağını söyledi.

TRTHABER'in haberine göre; IKBY Başkanı Barzani, Erbil'in Selahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda, Kuveyt'in Erbil Konsolosu Ömer Ahmet el-Kenderi'yi kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, Barzani, Irak ve bölgenin geleceğine ilişkin değerlendirmede bulundu.

IKBY Başkanlığı'nın resmi sitesinde yayınlanan açıklamada konuşmasına yer verilen Barzani, "Saddam Hüseyin dönemindeki Baas rejiminin saldırılarına maruz kalan Kuveyt halkının ne gibi acılar ve sıkıntılar çektiğini Kürdistan halkı çok iyi biliyor. Bu yüzden her iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi bir seviyeye çıkarılması lazım" dedi. 

Barzani, Irak ve Suriye'yi etkileyen IŞİD 'in tüm dünya ve özellikle bölgenin güvenliği için büyük bir tehlike teşkil ettiğini belirterek, "Kürdistan halkı, kendi ulusal güvenliğini korumaya devam edecektir. Bölgede devam eden mezhep çatışmalarının bir parçası olmayacaktır" ifadelerini kullandı.