Barodan Feyzioğlu'na İstifa Çağrısı

Barodan Feyzioğlu'na İstifa Çağrısı

Ankara Barosu, CHP'nin seçim sonuçlarını değerlendiren Facebook mesajıyla 'tarafsızlığını yitirdiği' gerekçesiyle TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nu istifaya çağırdı.

Ankara Barosu, seçimlerde başarısız olduğu iddiasıyla CHP'yi olağanüstü kurultaya çağıran Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu, ‘artık bağımsız ve tarafsız olarak 87 bin avukatı temsil edemeyeceğini gösterdiğini’ söyleyerek istifaya çağırdı.

Ankara Barosu, Feyzioğlu’nun görevi gereği demokrasi, seçim hukuku ve seçim güvenliği konularına değinmesi gerekirken, üyesi olduğu partinin seçim sonuçlarını değerlendirmiş olmasına dikkat çekti:

“Ancak anılan açıklamalar ve yapmış olduğu kurultay çağrısı, Birlik Başkanı'nın bu saatten sonra bağımsız ve tarafsız olarak 87 bin avukatı temsil edemeyeceğini ne yazık ki göstermektedir.

Kendisinin siyasi ve meslek ahlâkının, mesleğimizin ve Türkiye Barolar Birliği'nin kurumsal kimliği üzerine bu gölgenin düşmesine izin vermeyeceğine inanıyor ve ilk iş olarak gereğini yapmasını bekliyoruz.

Sayın Feyzioğlu'na, aklında ve gönlünde olduğunu ilan ettiği siyasi mücadelesinde meslektaşları olarak başarılar diliyoruz."

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Facebook hesabı üzerinden "#CHPninCikisYolu kurultaya giderek önce güvenoyu almak ve güven veren bir kadro ile koalisyon müzakeresi yapmaktır" iletisini paylaşmıştı.

Feyzioğlu gerekçelerle yaptığı çağrı metninin sonuç kısmında şu sözlere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel Başkanı ve Parti Meclisi, hiç kuşku duymadığımız ilkeli duruşlarının gereğini yapmalı; seçim sonuçlarının, koalisyon konusunun ve Partiyi iktidara taşıyacak ilkelerin görüşüleceği, delegenin Partinin gidişine yön vereceği ve seçimli Büyük Kurultayı derhal toplamalıdır.”

Kaynak: Ankara Barosu, Facebook