Ban Ki-Mun'dan Sisi'ye mesaj

Ban Ki-Mun'dan Sisi'ye mesaj

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır'da Cumhurbaşkanlığına seçilen Abdulfettah es-Sisi'nin, "Mısır halkının istikrarlı, demokratik ve müreffeh bir Mısır arzusunu gerçekleştirmek için elinden geleni yapacağına inandığını" bildirdi.BM Genel Sekreter Sözcülü

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır'da Cumhurbaşkanlığına seçilen Abdulfettah es-Sisi'nin, "Mısır halkının istikrarlı, demokratik ve müreffeh bir Mısır arzusunu gerçekleştirmek için elinden geleni yapacağına inandığını" bildirdi.
BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre Genel Sekreter Ban, barış, güvenlik, kalkınma ve insan haklarının, demokrasinin ayrılmaz parçaları olduğunu vurgulayarak, Mısır otoritelerinden demokratik kurum ve uygulamaları güçlendirmelerini istedi.
Uzun vadede güvenlik ve istikrarın, barışçıl siyasi diyalog ve rekabete izin verilmesinden, iyi yönetişim ve insan haklarının korunmasından geçtiğini kaydeden Ban, BM'nin Mısır'a her konuda desteğe hazır olduğunu bildirdi.
Mısır'daki askeri müdahalenin ardından yaşananları "darbe" olarak nitelemekten kaçınan Ban, Sisi'nin seçimi kazanmasına ilişkin mesajında tebrik ifadelerine yer vermemesi dikkati çekti.