Bakan Eroğlu’dan HES güzellemelerine devam: Ne çevreyi kirletmesi, 11 milyar dolar cebimizde kaldı

Bakan Eroğlu’dan HES güzellemelerine devam: Ne çevreyi kirletmesi, 11 milyar dolar cebimizde kaldı

Dönüşü olmayan tahribat yarattığı gerekçesiyle yapımına karşı çıkılan hidroelektrik santral (HES) projelerinin çevreye zararı olmadığı iddiasını yineleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Yok, çevreyi kirletiyormuş… Ne kirletmesi. Her yıl 11 mily

fyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) akademik yılı açılış töreninden konuşan Bakan Eroğlu, hidroelektrik enerjiyi ‘suyu tüketmeyen, temiz, yenilenebilir enerji’ olarak tanımladı.

‘Elektriğin sigortası’ olarak gösterdiği HES projelerine ilişkin ‘bazı’ yayın organlarındaki tepkiyi enerjide pastanın büyük olmasına bağlayan Eroğlu, şöyle devam etti: “Biz HES’leri devreye soktukça fiyat belli yerde sabit kalıyor, dışarıdan doğalgaz ithalatı azalıyor dolayısıyla buna karşı çıkmaları gayet normal” 

11 milyar dolar cebimizde kaldı

“Yok, çevreyi kirletiyormuş… Ne kirletmesi, ormanlık alanlardan en az HES’lere yer veriyoruz” sözleriyle çevre duyarlılığını bir kez daha ortaya koyan Bakan Eroğlu,  “Her yıl 11 milyar dolar dışarıya doğalgaz parası ödeyecektik. Onu yatırıma ayırdık, cebimizde kaldı, DSİ’nin bütçesi, kendi kazandığını kendisi her yıl harcıyor” diye konuştu.

Daha önce de ‘HES’ler çevre için güzelliktir’ demişti


Daha önceki konuşmalarında da HES projelerini ‘tek başına’savunduğunu vurgulayan Eroğlu, şunları söylemişti: “Bunlar çevre için güzelliktir. Yaptıkları baraj, gölet sayesinde civardaki içme suyu, sulama suyu ihtiyaçları karşılanıyor. HES’ler cari açığın azaltılmasında gerçekten çok kilit unsur haline geldi.”