Bahreyn Krallığı'nda Hanuka Kutlaması (Video)

Bahreyn Krallığı'nda Hanuka Kutlaması (Video)

İsrail'le kurduğu yakın ilişkilerle bilinen körfez ülkesi Bahreyn'de Yahudilerin Hanuka Bayramı kutlaması utanç dolu görüntülere sahne oldu.

İsrail'le kurduğu yakın ilişkilerle bilinen körfez ülkesi Bahreyn'de Yahudilerin Hanuka Bayramı kutlaması utanç dolu görüntülere sahne oldu. İsrail basınında geniş yer tutan kutlamada rejime yakın Bahreynliler ve Yahudiler el ele dans ederken. Filistinli Hamas Hareketi, sosyal medyada yayınlanan görüntülere tepki gösterdi.
 
Siyah kıyafetleri ve kipaları ile Ortodoks Yahudilerin, kefiyeli Araplarla dans edip şarkı söylemesini içeren utanç dolu görüntüler haftasonu çekildi.
 
Yahudi Telgraf Ajansı'na göre cumartesi günü Hanuka için yapılan mum yakma törenine ülkedeki küçük Yahudi cemaati, yabancı iş adamları ve rejime yakınlığıyla bilinen Bahreynliler katıldı.

Hamas'tan kınama

Geçtiğimiz günlerde İsrail'den Bahreyn'e giden bir heyetin Bahreyn yönetimi ile görüşmesini kınayan Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS da yayımladığı açıklamada bu görüntüleri 'utanç verici' olarka nitelendirdi
 
Hamas Hareketi, resmi twitter heabı üzerinden yaptığı açıklamda görüntüleri 'utanç verici ve onur kırıcı' olarak niteledi.

Hamas, açıklamasında "Filistin davasına uluslararası sempatinin ve Filistin halkının haklarının desteklenmesine yönelik artış, Siyonist yapının eylemlerine yönelik uluslararası boykotun büyümesi göz önüne alındığında, Bahreyn'de bir grup yetkili ve tüccarın Yahudi, Siyonist, ırkçı ve aşırılıkçı heyeti ağırlaması ve onlarla dans etmesi onur kırıcı ve utanç verici" ifadelerini kullandı.