Bahçeli'den Şaka Gibi Açıklama

Bahçeli'den Şaka Gibi Açıklama

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimlerden sonra yapılan ilk grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "MHP'nin başarısıyla dalga geçilmektedir. Bu seçimlerin tek galibi MHP'dir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi.

Bahçeli, "Ak Parti'nin sandıklarda kazandığı başarısı hiçbir yolsuzluğu ve rüşveti örtmemiştir. MHP'nin başarısıyla dalga geçilmektedir. Bu seçimlerin tek galibi MHP'dir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Türk milleti MHP'nin sesini duymuştur. 12 Haziran 2011 Genel seçimlerine göre oyunu artıran tek parti MHP'dir. 30 Mart seçimleri genel seçim havasında geçmiştir. Başbakan'da bunu doğrulamıştır. En son yapılan milletvekili seçimlerine göre mukayese etmek tutarlı ve dengeli bir yaklaşımdır" şeklinde konuştu.

"Siyasi tarihimizde rekor"

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye genelinde partimizin oy sayısı 2011 seçimlerine kıyasla yaklaşık 2 milyon 200 bin artış göstererek 7 milyon 700 civarına varmıştır. Bu oy miktarı 45 yıllık siyasi tarihimizde bir rekordur."

 

Devlet Bahçeli 30 Mart sonrası ilk kez konuştuğu grup toplantısında bir çok konuya değindi. İşte Bahçeli'nin konuşmalarından satır başlıkları. Bahçeli, "Türkiye'nin iç ve dış sorunları artmaktadır. Bölgesel meseleler tehlikeli bir eşiğe dayanmıştır. Ukrayna'da yaşanan trajik ve kabul edilemez Rus zorbalığı, bundan kaynaklanan Kırım'ın perişanlığı hepimizi tedirgin etmektedir. Kırım bir oldubittiyle Rusya'ya bağlanmıştır. Akmescit'e hüzün çökmüştür. Soydaşlarımız yaslı ve endişelidir. Kırım Türklüğü zulmün ve esaretin pençesindedir. Kırım Yarımadası'nda tansiyon zirvededir. Ukrayna'da savaş çanları her gün biraz daha yoğun çalmaktadır. Bu ülkenin doğu ve güney kentlerinde ayaklanan Rus yanlısı gruplar devlet binalarını işgal etmektedir. Rusya'nın muhtemel askeri müdahalesi bölgesel gerginliği tırmandıracaktır" diye konuştu. 

"YOLUMUZA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDECEĞİZ"
Bahçeli, "25'nci dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri normal süresi içinde 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacaktır. Mahalli İdareler Seçimlerine 431 gün kala, 24 Ocak 2013 tarihinde Söğüt'ten attığımız tohumlar 30 Mart'ta meyvesini vermiştir. Yine ecdadımızın aziz hatıralarından güç ve feyiz alarak 12 Nisan 2014 tarihinde Söğüt, Domaniç ve Dumlupınar'a gidip; belediye başkanlarımıza tebrik, teşkilatlarımıza takdir ve vatandaşlarımıza da teşekkür ziyaretinde bulunacak ve yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun tarihi anılarından ilham alarak mücadelemizi tüm vatan sathına aşkla, sevdayla ve inanmışlıkla yayacağız. Kazanacağız, başaracağız ve Milliyetçi Hareket'in iktidar vizesini büyük milletimizden inşallah alacağız" dedi.