Bahçeli Kobani eylemcilerine seslendi

Bahçeli Kobani eylemcilerine seslendi

Bahçeli Kobani eylemcilerine seslendi

HP'nin grup toplantısında Kobani eylemcilerine tepki gösteren Bahçeli; 'Cesaretiniz varsa IŞİD'in karşısına çıkın' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

KİMSE TÜRKİYE'Yİ SAHİPSİZ SANMASIN!

Otobüsler ambulanslar tahrip ediliyor. Saldırıları şiddetle kınıyor, lanetliyorum. Türkiye'nin sahipsiz olduğunu kimse düşünmesin. AKP'nin çözüm ortakları Kobani aşısıyla kudurmuştur.

MİLLİ SERVETE İHANET EDİLDİ

Milli servete ihanet edilmiştir. Militanlar bayrağımıza el uzattı. Varlığımıza göz diken şerefsizle meydanı boş buldular. Hiç bir dönemde böyle bir saldırıya uğramamıştır. MHP hakkın, adaletin hizasında durmuştur. Bu işbirlikçi gruplara hadleri bildirilmelidir.

BUNLARIN AMACI KOBANİ DEĞİL

IŞİD protesto edilirken terör kullanılmıştır. IŞİD'in teröründen yakınanlar aynı terörü Türkiye'de uyguladı.

"Söyler misiniz bana 'Kobani düşerse Ankara düşer' diyenlerin Yunan işgal kuvvetlerinden ne farkı vardır Kandil'deki terör şeflerinden emir alanlarla aynı çatıyı paylaşmak, aynı koridorlardan geçmek bizim için başlı başına zuldür."

Bunların amacı Kobani değil. Amaç Türkiye'nin düşmesi ve Kürdistan'a razı edilmedir. Çocuklarımız şehit edildi. O şehitlerin çocukları hepimize emanet. Şehitlerimiz Kobani kurtardı mı? Türkiye'nin yakılmasının Kobani'ye bir faydası oldu mu?

CESARETİNİZ VARSA IŞİD'İN KARŞISINA ÇIKIN!

CHP Kobani için yeni bir tezkereden bahsetti. Bize göre mehmetciğe kurşun sıkanların Kobani için merhamet dilemesi saçmalıktır.

"Türkiye'de terör estirenlere ve bunları destekleyen odaklara sesleniyorum; kendinize güveniyorsanız, sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa, IŞİD'in karşısına çıkın da görelim. İstanbul'da bağırmak kolaydır, Diyarbakır'da masumlara korku salmak maliyetsizdir. Sözde çözüm sürecinin puslu ortamında 'her yer Kobani her yer direniş' demek basittir." IŞİD Kobani'de doğruyor, siz de Türkiye'den ortak oluyorsunuz. Barzani silahları Kobani'ye nası ulaştırdı? 

ÇÖZÜM SÜRECİ ÇOKTAN BİTTİ

Madem Kobani'de sadece PYD var, neden yardım gitti. PYD'yi meşru görmek, PKK'yı meşru görmektir. Hükümetin Esed planı tutmayınca, Kobani'ye müdahale suya düştü. Esad takıntısı Türkiye'yi sorunlu bir sürece mahkum etti. Gözler İmralı canisinin yapacağı açıklamalara çevrildi. Süreç çoktan bitti, PKK alacağını çoktan aldı. Esed'le karşı karşıya gelecek kişileri Türkiye'de eğitmek, Suriye'yle bir savaştır.

ORTADOĞU'DAKİ OYUN ÇOK BÜYÜK

IŞİD küresel amaçlara hizmet eden kanlı bir projedir. Eğer bir örgüt hem Suriye, hem Irak'ta son teknolojiyle üretilmiş silahlarla kan döküyorsa ve dünya bunu izliyorsa oyun büyük demektir.

Yargı hiç bir grupun siyasi görüşün etkisi altında kalmamalı. Türkiye'nin çok büyük bir yargı sorunu var.