Bahçeli Bu Videoya ne Diyecek?

Bahçeli Bu Videoya ne Diyecek?

'Erken seçimin tek sorumlusu Erdoğan'dır' diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye, Mustafa Varank'tan videolu cevap geldi.

Söz konusu videoda MHP lideri Bahçeli, 7 Haziran akşamı 'en erken seçim ne zaman olacaksa o zaman olsun' diyor.

Türkiye 1 Kasım'da sandık başına gidiyor. Siyaset çevrelerinde sorumlusu kim tartışması başladı. MHP lideri Devlet Bahçeli, tekrar seçime gidilmesiyle ilgili tek sorumlunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu iddia etmişti.

Bahçeli, 7 Haziran akşamı ortaya çıkan tabloyu değerlendirirken kendi partisini ana muhalefet ilan etmiş, koalisyonlara yanaşmayacağının sinyalini vermişti. Bahçeli, koalisyon olmazsa da erken seçime işaret ederek "en erken seçim ne zaman olacaksa o zaman olmalı" demişti.

VARANK: BAHÇELİ MİLLETİ BALIK HAFIZALI ZANNEDİYOR

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Varank Twitter hesabında, Bahçeli'nin 7 Haziran akşamı yaptığı açıklamanın bir bölümünün yer aldığı bir video yayınlayarak "seçimin sorumlusu kimmiş iyi dinleyelim. Bahçeli Erdoğan'ı suçlarken milleti balık hafızalı zannediyor" ifadelerini kullandı.

screen-shot-2015-08-26-at-8.38.25-am.20150826102816.png

 

BAHÇELİ: MHP ANA MUHALEFET PARTİSİ GÖREVİNİ ÜSTLENMEYE HAZIRDIR

Bahçeli 7 Haziran seçimi akşamı seçim sonuçlarını değerlendirdiği konuşmasında şunları söylemişti:

"Bunları şu an gayriresmi rakamlarla ifade edersek, söz gelimi AKP artı HDP koalisyonu, 258 artı 79, toplam 337 milletvekiline dayalı güvenoyu alabilecek, anayasa üzerinde değişiklik yapabilecek bir koalisyon modeli olarak ortaya konulabilir. Bunun oransal olarak temsili yüzde 53,9'dur. İkinci modeli esas alacaksanız, AKP, CHP, HDP'yi, çözüm süreci, ileri demokrasi, daha geniş özgürlükler için bir model arıyor ve uluslararası destek de bulabiliyorsanız, işte size 258 artı 132 artı 79, toplam 469, yüzde 78,9 orana dayalı bir geniş tabanlı bir koalisyon olur. Böyle bir yapılanma içinde MHP, şerefi ve haysiyetiyle, ilkeli ve dürüst davranışıyla, politikalarıyla, çok güzel ve Meclis'te denetimi esas alan bir anamuhalefet partisi görevini üstlenmeye de hazırdır. Eğer bunların hiçbirisinden uygulanarak sonuç alınamıyorsa, Türkiye'yi AKP'nin azınlığına, birtakım çevrelerin senaryosuna mahkum etmeye de kimsenin hakkı yoktur. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olsun."

İŞTE BAHÇELİ'NİN SEÇİM GECESİ YAPTIĞI KONUŞMA