BAE ve İsrail Husilere Karşı Birlik Oldu

BAE ve İsrail Husilere Karşı Birlik Oldu

BAE, İsrail ile "istihbarat ilişkilerini güçlendirme" anlaşmasına yakın olduğunu açıkladı

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

İsrail,hakkındaki bir rapor Tel Aviv hükümetinin, “İbrahim” olarak bilinen Arap normalleşme anlaşmalarına öncülük eden BAE ile “istihbarat ilişkilerinin” güçlendirileceği bir anlaşmaya varmaya yakın olduğunu ortaya koydu. İsrailli donanma birkaç Arap ülkeleri katıldığı Arap Yarımadası'nın çevresinde denizcilik alanında bir tatbikat düzenliyecek .

İsrail Yayın Kurumu, Kan BAE'nin Washington büyükelçisi Yousef Al-Otaiba'nın ülkesi, İsrail ve ABD arasındaki güvenlik ilişkilerinin istihbarat alanında geliştireceğini söylediğini aktardı.

Bu gelişmenin hgeçen hafta BAE'ye yapılan saldırıdan sonra gündeme geldiği aktarıldı

Saldırının ardından İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in BAE'ye güvenlik ve istihbarat desteği sağlamayı teklif ettiğini belirtmekte fayda var.

Bennett, Emirlik Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'e hitaben yazdığı bir mektupta saldırıyı kınadı ve İsrail'in "bölgedeki aşırılık yanlısı güçlere karşı devam eden savaşta Abu Dabi ile birlikte çalışmaya kararlı olduğunu ve bunu yapmaya devam edeceğiz" dedi. Ortak düşmanlarımızı yenmek için sizinle ortağız " diyen Bennet İsrail güvenlik teşkilatına BAE'deki muadiline herhangi bir yardımda bulunması için emir verdiğini ilan ederek, gelecekteki saldırılara karşı sizi korunmaya yardımcı olabiliriz dedi.