BAE, Filistinlilerin Katledilği Yere  İsrail'e Stadyum Yapıyor

BAE, Filistinlilerin Katledilği Yere İsrail'e Stadyum Yapıyor

BAE, Filistinlilerin kalıntıları üzerine İsrail için bir stadyum inşasını finanse ediyor

İsrail gazetesi "Maariv", bir BAE hükümet şirketi ile İsrail Bölgesel İşbirliği Bakanı Issawi Freij arasında, İsrail katliamına tanık olan Kafr Qassem şehrinde yeni bir futbol stadyumu kurmak için bir anlaşma olduğunu ortaya çıkardı.

İsrail basınına göre, BAE 8.000 kişilik "Halife" stadyumunun inşaatını tamamen finanse edecek ve uygulamasının önümüzdeki birkaç ay içinde başlaması bekleniyor.

Freej, stadyumu inşa etmek için Emirlik yetkililerinden yeşil ışık aldı ve bu da uygulama planlarının hazırlanmasına yol açtı.

Bu duyuru, Bakan Freij'in Emirlik hükümetine yakın bir Emirlik işadamı ile İsrail Hapoel Kulübü arasında tamamen satın almak için sonuçlandırmaya çalıştığı bir anlaşma ile birlikte geliyor.

Freij, Yedioth Ahronoth gazetesine verdiği demeçte, "Ekonomik sorun Emirlik'li iş adamı için bir sorun teşkil etmiyor. Burada büyük bir yatırıma ihtiyacımız var ama burada nasıl çözüleceğini bilmemiz gereken siyasi bir sorun var." ded,

Kafr Qassem bölgesi, 1956'da İsrail "Sınır Muhafızları" güçleri tarafından işlenen ve kasaba sakinlerinden çocuklar, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere 51 kişinin ölümüyle sonuçlanan İsrail katliamıyla temsil edilen Filistinlilerin anısında özel bir etkiye sahiptir.

29 Ekim 1956'da İsrail işgal askerleri, dünyanın Mısır'a yönelik üçlü saldırganlığından yararlanıp Filistinlilere yönelik bir katliam gerçekleştirmesi üzerine Kafr Qassem köyünde evlerine dönen Filistinlilere ateş açtı. ve onları katletti.

BAE'nin Filistin köyünün yıkıntıları üzerine bir stadyum inşa etmek için tam fon sağladığı haberi sosyal medyada öfkeli tepkilere yol açtı.

Kaynak:Haber Kaynağı