"Babacan ve Davutoğlu ABD Operasyonu"

"Babacan ve Davutoğlu ABD Operasyonu"

Perinçek’ten Davutoğlu ve Babacan yorumu

Doğu Perinçek, yeni parti kuracak olan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu için ‘Bu bir Amerika operasyonu’ yorumunda bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kurulacak yeni partiler için, "Bu bir Amerika operasyonu ama bunların çok etkili olmasına ihtimal vermiyorum. Bunlar, Türkiye Atlantik'ten kopup Avrasya'ya giderken ters istikamette, Amerika yönünde çabalar içerisindeler ama AK Parti'yi bölme kabiliyetlerinin pek olmadığı görülüyor" yorumunda bulundu.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, İzmir’de düzenlediği basın toplantısında siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski bakan Ali Babacan’ın parti kurma girişimlerine dair açıklamalarda bulunan Perinçek, şöyle konuştu:

'Bu bir Amerika operasyonu'

"AK Parti ve MHP, Amerika'ya direnmeye başladı. Türkiye, Amerika'nın denetiminden ayrılıyor, FETÖ ve PKK'nın üzerine gidiyor. Amerika'nın buna yanıtlarından biri de AK Parti'den, AK Parti içerisindeki Amerika'yı koparma girişimi. Davutoğlu ve Babacan olayı, AK Parti içerisindeki Amerika’nın, Amerika tarafından AK Parti’den kopartılması operasyonu olarak görülebilir. Zaten Davutoğlu başbakanlıktan uzaklaştırıldığı zaman, yarı resmi basın organı ‘Amerika, Ankara’daki adamını kaybetti’ diye yazdı. Amerika kendisi Davutoğlu’na, ‘Benim adamım’ dedi. Bu bir Amerika operasyonu. Davutoğlu, Babacan olayı olsun Amerika operasyonu. Abdullah Gül de Babacan ile birlikte. Davutoğlu, Abdullah Gül, Mehmet Şimşek, Babacan. Gerçi ikiye bölündüler ama her ikisi de Amerika Birleşik Devletleri’nin projeleri içerisinde yer alan unsurlar. Yaptıkları yolsuzluklar falan da Cumhurbaşkanı tarafından dün ortaya serildi. Bunların çok etkili olmasına ihtimal vermiyorum. Bunlar Türkiye Atlantik’ten kopup Avrasya’ya giderken, ters istikamette, bir takım Amerika yönünde, AK Parti’yi bölme kabiliyetlerinin pek olmadığı görülüyor."

'Suriye ile işbirliği yaptığımız zaman PKK’yı imha etmek mümkün'

Gazetecilerin sorunlarını da yanıtlayan Perinçek, Barış Pınarı Harekatı’na dair şu değerlendirmelerde bulundu:

"Barış Pınarı Harekatı ile tarihi fırsat yakaladık. Suriye devleti ile işbirliği yaptığımız zaman PKK’yı imha etmek mümkün. Hareket çok doğru, yerinde ve başarılı. Ama bunu yarım bırakmamamız lazım. PKK’yı imha etme fırsatını yakaladık. Süpürmek yetmez; bitirmek, imha etmek gerekiyor. Kandil’e beyaz bayrak çektirmeliyiz."