Azerbaycan Tel Aviv Büyükelçisi: İsrail İle İlişkilerimizin Sınırı Gökyüzü Kadar

Azerbaycan Tel Aviv Büyükelçisi: İsrail İle İlişkilerimizin Sınırı Gökyüzü Kadar

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Tel Aviv'deki büyükelçisi "Azerbaycan Cumhuriyeti ile İsrail arasındaki ilişkilerin sınırı gökyüzüdür" diyor ve bu ülkenin İran ile ilişkileri en düşük seviyeye ulaştı.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Tel Aviv Büyükelçisi Muhtar Mohammadov, ekonomik işler uzmanı Siyonist "Globes" gazetesine verdiği röportajda Bakü ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin önemli olduğuna dikkat çekti. ve İran ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler en düşük seviyeye ulaşmıştır dedi

Globes'un bu sabah (Salı) haberine göre " I24 " kanalından alıntılanan Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi bu röportajın bir bölümünde şunları söyledi: "İran ile enerji ve ulaşım alanında ticari ilişkilerimiz ve işbirliğimiz var. " Muhtar Mohammadov, "İran ile ilişkilerimiz maalesef bağımsızlığımızdan bu yana en düşük seviyede" dedi.

Ayrıca bu röportajın bir başka bölümünde Siyonist rejim ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki görüşmeleri olumlu olarak nitelendirerek, "Azerbaycan Cumhuriyeti ile İsrail arasındaki ilişkilerin sınırının gökyüzü olduğunu" söyleyerek, "arasındaki görüşmelerin" devam ettiğini de sözlerine ekledi. İsrail ve Azerbaycan Cumhuriyeti plan alanında sonuçlara öncülük edecek Endüstriyel, yüksek teknoloji ve tarımsal ortak girişimlere öncülük edecek. "Yapay zekayı yerli şirketlere sunmak, pazarın teknolojik bir sıçrama yapmasını sağlayacaktır."

Birkaç aydır Azerbaycan Cumhuriyeti İran'a karşı yapıcı olmayan eylemlerde bulunuyor. Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İran'a yönelik son yapıcı ve düşmanca tedbirlerinde bu ülke vatandaşlarını İran'a seyahat etmemeleri konusunda uyardı ve İran İslam Cumhuriyeti'ne gereksiz seyahatlerden kaçınmalarını istedi.

KAYNAK: TEVHİDHABER