Avrupa Yine İslam Fobi Patladı

Avrupa Yine İslam Fobi Patladı

DAEŞ, Suriye’deki vahşetinden kaçanları bu defa Avrupa’da vurdu. Mültecilere kapılar kapandı, İslama saldırılar patladı.

Terör örgütü DAEŞ’in Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlediği  kanlı saldırıların ardından, Avrupa sınır güvenliğini arttırdı.
Schengen bölgesinde kontrolleri sıkılaştırmayı gündemine alan AB İçişleri ve Adalet Bakanları bugün konuyu görüşmek üzere Brüksel’de acil olarak toplanıyor. Yeni güvenlik politikaları, Avrupa ve Balkan ülkelerinde sığınma bekleyen göçmenleri zor durumda bıraktı.
Almanya, başvurusunu kabul etmediği yüzlerce sığınmacıyı uçaklarla geri göndermeye başladı. Çocuklarının başvurusu kabul edilip kendileri için red kararı verilen bazı sığınmacılar ülkeden tek başlarına ayrılmak zorunda kaldı. Balkanlarda da sınır güvenliği arttırılırken Kosova ve Arnavutluk her gün yüzlerce göçmeni geldikleri ülkelere geri gönderiyor.
MİNİ SCHENGEN
Önlemler kapsamında, tüm uçuş ve istihbarat bilgilerinin paylaşaımı da gündemde. Ortaya çıkan bir diğer alternatif ise, birlik içinde mini Schengen grubu oluşturup ortak olarak bu ülkelerin sınırlarında güvenliği arttırmak. Yeni mini Schengen grubunun Benelüks ülkeleri, Almanya ve Avusturya’dan oluşacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Alman Televizyon Kanalı ARD’ye de konuşan Avusturya Başbakanı Faymann, sığınmacılardan ötürü AB ülkelerinin sınırlarını kapatması  durumunda bunun serbest dolaşımı öngören Schengen Anlaşması’nın ve Avrupa temel  düşüncesinin sonu olacağı yönünde uyarıda bulundu. Faymann, ancak ülkeye kimin girdiğinin bilinmesi açısından ve geçişlerin düzenli bir şekilde olması için kontrol noktaların oluşturulmasının gerekli olduğunu ifade etti.
YİNE İSLAMOFOBİ 
Paris’teki terör olayları sonrası Fransa’da Müslümanlara  yönelik 24 tehdit ve saldırı gerçekleştiği açıklandı. Fransa İslamofobi ile Mücadele Gözlemevi’nden yapılan açıklamada, 13 Kasım’dan bu yana ülkede Müslümanlar’a, Marsilya ve Toulouse  kentlerinde başörtülü kadınlara yönelik gerçekleştirilen eylemler de dahil 24  tehdit ve saldırı yapıldığı bildirildi.
Kaynak : Star