Asker ve Polis Bağlar'a Girdi

Asker ve Polis Bağlar'a Girdi

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'ne çok sayıda asker ve polis aracı girdi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Kaynartepe Mahallesi'nde PKK'lıların saldırıları sonucu can güvenliği endişesi taşıyan halkın evlerini terk etmesi sürüyor. Mahallede bazı bölgelere paletli asker ve polis araçları konuşlandırılırken bölgeden yer yer silah ve patlama sesleri duyuluyor.
Çok sayıda polisin zırhlı araçlarla görev yaptığı mahalleye asker de girdi. 21.30 sıralarında ilçenin Koşuyolu Caddesi civarından mahalleye giren paletli askeri araçlar, çeşitli bölgelere konuşlandırıldı. Öte yandan, dün akşam saatlerinden itibaren elektriklerin kesildiği ilçede operasyon da sürüyor. Bölgeden yer yer silah ve patlama sesleri duyuluyor.
Evlerini terk eden bazı aileler, yanlarına aldıkları eşyalarla bazıları da sadece ellerinde taşıyabildiği eşyayla mahalleden ayrılıyor.
PKK’lıların bazı ara sokaklara gasp ettikleri araçları barikat olarak kullandıkları görülüyor. Mahallenin sokak ve cadde başlarına güvenlik önlemi alınırken, güvenlik güçlerince bazı sokakların başına kum torbaları bırakıldı. Zaman zaman silah seslerinin geldiği bölgeden PKK'ya yönelik operasyon devam ediyor. Operasyonda, etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı 9'a yükseldi.

Bağlar Kaymakamlığınca, söz konusu bölgede halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik birimlerince gerçekleştirilecek faaliyet esnasında vatandaşların can güvenliğinin sağlanması ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Kaynartepe Mahallesi'nin tamamında dün saat 03.00'ten geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağının kapsamı genişletilerek, Gürsel Caddesi'nin Cemiloğlu Caddesi'nden dört yola kadar olan kısım ve Nükhet Coşkun Caddesi'nin tamamında dün 09.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.